"Proclamatia Durerii", semnata de 4,5 milioane de suferinzi de boli cronice

12-03-2010 00:00


"Cerem sa nu mai fim umiliti si tratati cu dispret, sa nu mai fim obligati sa ne cumparam seringa si pansamente, sa nu mai fim consultati in dorul lelii si goniti din cabinete". Semneaza 4,5 milioane de suferinzi de boli cronice din Romania.

 

Pacientii au iscalit documentul intitulat "Proclamatia Durerii" si vor sa-l trimita in Parlament si la Ministerul Sanatatii. Unde, spera ei, nu se va umple de praf, ci va vindeca din problemele sistemului sanitar.

Se interneaza cu o afectiune si se externeaza cu ea netratata. Sau chiar cu una in plus. Sunt purtati intre spitale si, de multe ori, nimeni nu-i ia in seama. Sunt obligati sa-si cumpere doctoriile si bandajele si atunci cand cer explicatii li se intoarce spatele. De toate se plang cei din Confederatia Bolnavilor.

Numai in ultimul an patru romani s-au stins dupa ce au fost plimbati intre spitale, asteptand ajutorul medicilor. Si tot in ultimul an, din peste 350 de reclamatii la Colegiul Medicilor numai trei doctori si-au pierdut temporar dreptul de a mai profesa.

Sursa foto: MediafaxFoto

 

VIDEO PROTVPLUS.RO