Principesa Margareta si Principele Radu au fost oaspeti de seama in Savarsin. "Ii consideram parte din familia noastra"

Ultima actualizare: 24-04-2014 07:02

Credinciosii din Savarsin, care au mers luni la biserica, au fost mandri sa ii aiba alaturi pe reprezentantii Casei Regale a Romaniei.

Principesa mostenitoare Margareta si Principele Radu le-au urat tuturor "Un Paste fericit!" si i-au oferit preotului din comuna o icoana, cadou din partea Majestatii sale Regele Mihai. S-au retras apoi la castelul in care isi petrec an de an sarbatorile.

Principesa Margareta si Principele Radu le-au povestit satenilor ca prima slujba de Paste la care au participat Regele Mihai si mama sa, Regina Elena, aici, la Savarsin, a avut loc in urma cu 70 de ani.

"Regina mama Elena si regele Mihai au pasit aici, pentru prima oara, in 1943. Astazi este a 70-a oara, in doua secole, in 20 si 21, in care Savarsinul este casa pentru familia noastra, atat la Craciun, cat si la Paste. As vrea, Preacucernice Parinte, sa primiti din partea majestatii sale, in dar, o icoana pentru biserica noastra ortodoxa, care sa consfiinteasca cele 7 decenii petrecute impreuna", a spus Principele Radu.

"E mereu frumos si in noaptea de Inviere am fost la Deva si astazi aici. Mereu este ceva inaltator", a spus Principesa Margareta.

Considerat a doua resedinta a familiei regale a Romaniei, castelul de la Savarsin a fost si in acest an locul in care principele si principesa au sarbatorit Invierea Domnului. Nu este mandrie mai mare decat sa ii vedem printre noi, spune primarul din sat.

"Ii consideram membri ai familiei noastre, a savarsinenilor si este, pe masura, o mare mare onoare", a spus primarul Ioan Vodicean.

Ca in fiecare an, familia regala a invitat la masa de pranz autoritatile locale, preotii si cateva familii din Savarsin.

Principesa Margareta si Principele Radu vor ramane si marti in zona, dupa care vor reveni in Capitala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO