Primul spital universitar de urgenta in pediatrie din Romania ar urma sa functioneze din 2015
Spitalul Victor Gomoiu din Bucuresti se va transforma in primul spital universitar de urgenta in pediatrie din Romania.
Proiectul prevede construirea unui centru cu sase etaje si zece sali de operatie, toate dotate cu aparatura si echipamente medicale de ultima generatie. Pentru aceasta investitie, se vor angaja inca 70 de medici si 400 de asistente.
In prezent, in spital sunt doua sali de operatie. Toretic, pentru ca practic, doar una este dotata si functionala. A doua nu poate fi utilizata, din cauza lipsei de personal medical si a aparaturii necesare.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Si nu lipsesc doar salile de operatie. Sunt prea putini angajati, asa ca abia mai pot acoperi turele.
Situatia de la Gomoiu este general valabila. Doctorii si asistentele ajung sa lucreze dublu fata de orele pe care le au trecute in contractul de munca si pentru care sunt platiti. Un studiu recent arata ca uneori medicii fac garzi care depasesc chiar si cu 54 la suta norma legala de lucru, iar asistente stau 1.000 de ore in plus, fara bani.
Manangerul spitalului spera ca cel putin la Gomoiu problema se va remedia odata cu inaugurarea noului sediu. Adica o cladire cu zece sali de operatie pentru sectii de neurologie, gastroenterologie, ORL si chirurgie, reanimare, ortopedie, nefrologie si cardiologie. Totul se va intinde pe o suprafata de peste 19.000 de metri patrati. Costul total al lucrarilor este de 170 de milioane de lei si va suportat in intregime de Primaria Capitalei.
Noul spital ar trebui sa functioneze din 2015. Insa numai in Bucuresti, spre exemplu, exista acum cel putin trei investitii neterminate in sanatate.
La Grigore Alexandrescu a fost inaugurat de curand un corp nou, unde ar trebui sa fie operati copiii cu malformatii la inima. Dotarile lipsesc.
La Spitalul Marie Curie s-au investit 3 milioane si jumatate de euro pentru sectia de chirurgie cardiovasculara care, insa, din lipsa personalului, e nefunctionala.
Ca sa nu mai vorbim de Spitalul Bagdasar Arseni, care nu poate fi dat in folosinta pentru ca nu exista bani de paturi.