A fost inaugurat primul patinoar public construit în București în ultimii 70 de ani. Ce capacitate are
Atmosfera de sărbătoare se simte deja în Capitală. Primul târg de Crăciun din acest sezon și-a aprins luminițele și s-a umplut de copii porniți în căutarea Moșului.
De asemenea, a fost inaugurat și primul patinoar olimpic construit în București în ultima perioadă. Are 800 de locuri și va găzdui diverse competiții și spectacole. Patinatorii sunt bineveniți la antrenamente.
Zeci de mii de ghirlande s-au aprins la târgul de crăciun de pe esplanada patinoarului din sudul capitalei. Fiind primul târg deschis în acest sezon în oraș, a fost neîncăpător. Căsuţele au pentru vizitatori bunătăţi de tot felul, ornamente şi cadouri.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Cei mici au fost întâmpinați de personaje îndrăgite din animații celebre, cum ar fi Olaf din Regatul de Gheață sau renii lui Moș Crăciun. Odată cu târgul, s-a deschis și un patinoar olimpic.
Este primul patinoar construit în București în ultimii 70 de ani și a fost ridicat de la zero. Are două niveluri și o capacitate de 800 de locuri. Clădirea cuprinde, pe lângă spațiul destinat patinajului, și alte încăperi dedicate serviciilor. În timp ce la nivelul patinoarului se va menține o temperatură de aproximativ 5-6 grade, spectatorii din tribune se vor bucura de temperaturi ceva mai blânde, aproximativ 15 grade.
Trei sferturi din cei 2.000 de copii care făceau patinaj au renunțat după închiderea patinoarului ”Flamaropol”
Pe lângă acest patinoar olimpic public, în capitală mai sunt câteva private, de dimensiuni mai mici.
Ar fi trebuit să fie gata și cel din Complexul Olimpic ”Lia Manoliu”, însă lucrările au fost sistate în 2019, din cauza unor divergențe între municipalitate și constructor. Noul termen de proiectare și construcție este de doi ani, au anunțat responsabilii.
În 2012, când a fost închis vechiul patinoar ”Mihai Flamaropol”, în București erau peste 2.000 de copii înscriși la patinaj. Trei sferturi dintre ei au renunțat atunci la acest sport.