Primul mare eveniment în aer liber după relaxarea măsurilor va avea loc pe malul lacului Snagov
De la 1 iunie au motive de bucurie iubitorii de spectacole în aer liber, dar și artiștii sau organizatorii de evenimente. Se pot ține spectacole cu cel mult 500 de spectatori, care respectă distanța socială.
Multe teatre au găsit deja soluții și se pregătesc să-și întâlnească spectatorii în parcuri, sau pe terasele clădirilor. De la 1 iunie sunt permise și evenimentele de tip "drive in", la care spectatorii rămân în mașini și se bucură de acolo de concerte sau filme.
Primul mare eveniment în aer liber de după relaxarea măsurilor va avea loc pe malul lacului Snagov. Va fi un cinema în aer liber. Orgaizatorii așteaptă 500 de oameni, care vor sta în cel mult 150 de mașini. Din autoturism, vor urmări dimineață, la ora 10 și jumătate un film pentru copii, iar mai pe seară pelicule pentru toată familia.
Mașinile vor fi parcate la 3 metri una față de cealaltă, iar biletele, care costă 39 de lei, se cumpără doar online.
Mihai Cima, Managerul firmei de evenimente: "Mașinile vor intra pe acolo, vor primi de înainte o hartă ca să știe unde să așeze mașina, la punctele galbele. Comenzile de mâncare se fac online. Mâncarea le va fi adusă la geamul mașinii".
Sunetul filmului va fi redat în boxele fiecărei mașini prin radio. S-a anunțat deja și cel mai mare concert drive-in de până acum: la Romexpo, după jumătate lunii iunie. Din mașini, oamenii vor asculta live 11 artiști, printre care Inna și Irina Rimes.
Soluții s-au găsit și la Teatrul Național București. După 15 iunie, spectacolele se vor ține în aer liber, pe terasa de pe celebra clădire din centrul Capitalei.
Cristiana Gavrilă, coordonator Amfiteatru în aer liber: "Ne aflăm deasupra teatrului național, un loc unic în București. Aici unde suntem noi acum este spațiul de joc, unde stau actorii la spectocole, spectorarii vor sta aolo”.
O sută de privitori vor fi primiți în amfiteatru. "Frumos e în septembrie la Veneția" va fi primul spectacol.
Mircea Rusu, Actor, director artistic: "A fost o surpriză neașteptată. Ne bucurăm cu toții de 24 de ore de această posibilitate de a relua activitatea".
Reprezentanții Teatrului Odeon așteaptă încă să afle dacă vor putea ține spectacole în sala cu acoperiș retractabil. Pentru celelalte teatre din Capitală, primăria a identificat deja 11 locurile în aer liber unde actorii ar putea să joace. Teatrul de Vară din Parcul Herastrău sau scenele mobile ale Teatrului Masca, ampalsate pe spațiul public ar putea fi soluții.
Actorii își vor începe specacolele și la Teatrul "radu Stanca" din Sibiu. Celebrele creații "Metamorfoze" sau "Faust" ar putea, în această vară, să fie puse în scenă în locuri noi.
Constantin Chiriac, directorul teatrului Radu Stanca din Sibiu: "Vom încerca să deschidem fabrica de cultură, curtea teatrului, alte spații pe care le-am folist, pornind de la piața mare la piața mică, la spațiul Habermann, la tramvai și vom face zi de zi câte o evaluare".
La Iași, spectacolele Operei Naționale s-ar putea ține pe esplanada din fața sediului operei sau chiar pe stadionul din oraș. La toate aceste evenimente scaunele trebuie amplasate la doi metri distanță, iar spectatorii trebuie să poarte mască.