Sorin Oprescu, despre finala Europa League: "Am dori ca scolile sa NU functioneze in ziua de 9 mai"


Ultimul update: Luni 08 Octombrie 2012 00:54
Data publicarii: Vineri 04 Mai 2012 10:43
Categorie: Stiri Sociale
cover Sorin Oprescu

Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a declarat ca, in opinia sa, ar fi mai bine ca in ziua in care va avea loc finala Europa League, pe 9 mai, scolile sa fie inchise.

"Am dori ca scolile sa nu functioneze in ziua de 9 mai, in asa fel incat parintii care dau copiii la scoala, bunicii, sa nu mai aiba o grija si un stres in plus prin autocarele care vin spre stadion din centrul orasului si asa mai departe... Cred ca asa e civilizat. Si poate si copiii vor vrea sa-si insoteasca parintii la spectacolele alea si nu vad nimic gresit in chestia asta. Dar, desigur, nu tine numai de noi..." - a declarat primarul general Sorin Oprescu, care a tinut sa sublinieze faptul ca decizia de inchidere a scolilor pe 9 mai nu apartine municipalitatii.

Ediul-sef a mai precizat ca institutia pe care o conduce se ocupa si de prinderea cainilor vagabonzi din zona Arenei Nationale, astfel incat strainii care vor veni sa nu aiba parte de incidente.

"O sa continuam sa adunam cateii singuri din zona Arenei, multi sunt tristi...Desigur, sa-i cazam si sa-i ingrijim. Am vazut si eu anuntul ala. Ala este un anunt de diversiune: "Nu veniti in Romania ca va musca cainii". Dar o sa puteti sa verificati prin constatarile facute de dumneavoastra direct la fata locului, fara niciun fel de probleme. Oricum, unii dintre ei, despre catei vorbesc, am constatat ca sunt catei responsabili. Au plecat de acolo." - le-a spus Sorin Oprescu jurnalistilor.

Cat despre starea gazonului, Oprescu sustine ca i s-a luat o piatra de pe inima dupa ce a avut loc un meci de incercare.

"Luatul pietrei de pe inima e putin spus. E putin spus. Da, am vazut ca dupa ce s-a jucat jocul de incercare, firul ierbii e in regula, gazonul nu s-a mai desprins, deci intr-un fel, sincer sa va spun, cu toata modestia necesara, ma felicit si pe mine ca n-am invatat degeaba." - a declarat primarul general al Bucurestiului.

Peste 5.000 de angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor vor actiona punctual, suplimentar fata de dispozitivul curent, pentru asigurarea ordinii publice, fluidizarea traficului rutier, prevenirea incendiilor si interventia in situatii de urgenta la finala Europa League din 9 mai. Astfel, pe durata meciului, vor fi angrenati 2.900 de politisti, 1.600 de jandarmi, 700 de pompieri si 100 de politisti de frontiera.

Finala Europa League se va juca intre echipele spaniole Atletico Madrid si Atletic Bilbao, pe Arena Nationala din Bucuresti. MAI estimeaza ca, pentru acest eveniment, vor veni la Bucuresti aproximativ 20.000 de suporteri spanioli.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO