Primariile isi fac propria lege: salarii marite, 0 disponibilizari
Scaderile de salarii si disponibilizarile dictate de la Palatul Victoria sunt boicotate in primariile din tara. Inainte sa intre in vigoare legile austeritatii, unii dintre edili au decis sa creasca veniturile angajatilor cu un procent mai mare.
Procentul a fost de 25: exact cat este reducerea impusa de guvern. In plus, in anumite institutii in care s-au facut concedieri autoritatile au renuntat la o parte dintre serviciile oferite cetatenilor.
In Voluntari, primarul Florin Pandele spune ca nu are cum sa dea oameni afara, mai ales cand vine vorba de politia comunitara: ''Ce s-ar intampla cu infractionalitatea in aceasta localitate?"
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In Dambovita, in schimb, 30 de institutii au acordat stimulente salariale care acopera taierile dictate de guvern. La Vacaresti printr-o dispozitie de primar functionarii au primit un spor de ...dificultate, care reprezinta 50% din salariu.
Si la sectorul 2 consiliul local a aprobat recent niste suplimente.
Deja 50 de primarii au fost trimise in judecata de prefecti care cer anularea acestor masuri.
Emil Boc, prim ministru: "Vor da banii inapoi, cand le va fi mai greu."
La polul opus, unde se fac disponibilizari, au de suferit si cetatenii. In sectorul 1 biroul de evidenta a populatiei nu mai accepta cereri de schimbare a documentelor de la romanii stabiliti in strainatate. Iar la Sibiu se mai oficiaza cununii doar luni, marti si miercuri.
De asemenea, clujenii care au ceva de rezolvat la primarie trebuie mai intai sa vina la centrul de informare pentru cetateni. Mai mult, accesul lor la inspectorii de specialitate si la directorii de directii a fost restrictionat la doar doua ore.
Mai putini angajati n-ar trebui sa insemne si servicii mai proaste.
George Butunoiu, specialist resurse umane: "Productivitatea nu e treaba oamenilor de rand. Productivitatea este exclusiv a conducerii. Ori de cate ori exista o portita pentru oameni de a lucra mai putin si mai prost ... or s-o faca!"
Primarii mai au o luna la dispozitie sa trimita la guvern listele de disponibilizari.