PSD, PDL, PNL si primarii bucuresteni ajuta oamenii afectati de inundatii

Ajutoare pentru sinistrati

Conducerea PDL a decis ca toti parlamentarii partidului si presedintii organizatiilor judetene sa se mobilizeze pentru a sprijini oamenii din zonele afectate de inundatii. De asemenea, PSD a hotarat ca toate organizatiile sale sa colecteze alimente.

Deputatul PDL, Sulfina Barbu,  a declarat ca, pe langa actiunea guvernamentala, toti parlamentarii partidului se vor mobiliza pentru sprijinirea oamenilor care au nevoie de materiale de stricta necesitate si de materiale de constructii.

"Am inceput colectarea unor sume pentru reconstructia caselor, colectarea materialelor de constructie care se vor face la nivelul fiecarui judet, a materialelor de stricta necesitate cum ar fi alimentele neperisabile, paturi. Cred ca este important sa facem un apel catre opozitie sa renunte la retorica populista si sa inteleaga ca trebuie sa ne implicam in sprijinirea celor care au nevoie de solidaritate si de ajutor direct", a spus Sulfina Barbu.

De asemenea, organizatia de tineret a PDL a propus ca grupuri de copii din zonele afectate sa fie trimise in tabere.

Barbu a precizat ca organizatia de Constanta a venit deja cu o oferta pentru a primi 60 de copii intr-o tabara de la mare. Masa si transportul sunt asigurate prin implicarea reprezentantilor PDL din acest judet, in timp ce spatiul este al Ministerului Educatiei.

Citește și
Traian Basescu
Presedintele Basescu viziteaza localitatile afectate de inundatii
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Nu in ultimul rand, vicepresedintele PDL Raluca Turcan a anuntat ca, din salariul de parlamentar, va plati lunar un cos cu alimente pentru zece familii de pensionari din municipiul Sibiu. De asemenea, va plati, o data pe luna, o masa pentru 30 de persoane la un centru de asistenta al unei biserici din oras.

Si social-democratii au decis ca toate organizatiile PSD sa colecteze alimente de stricta necesitate, eventual si medicamente si haine, care sa fie transportate in zonele afectate de inundatii.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca va coordona actiunea de strangere si transport ale ajutoarelor, insa nu a precizat care sunt localitatile in care vor fi trimise acestea.

Intrebat daca liderii partidului vor insoti convoaiele cu ajutoare, Dragnea a raspuns: "In mod sigur vor fi insotite de cineva din organizatii, dar probabil ca si liderii PSD vor merge. Cred ca va merge si domnul presedinte (Victor Ponta - n.r.), de ce sa nu mearga, este firesc sa mearga si liderii PSD".

La PNL doar liberalii bistriteni au anuntat, deocamdata, ca vor strange ajutoare pentru sinistratii din Moldova. Ei nu vor sa trimita insa aceste ajutoare si in Suceava, motivand ca presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Flutur, va fi ajutat de Guvern.

"Vom aduna ajutoare de la membrii PNL si vom alege o localitate, probabil din judetul Bacau pentru ca judetul Suceava, chiar daca a fost foarte afectat, presedintele CJ, Gheorghe Flutur, cu siguranta va primi, cu prioritate, ajutoare de la Guvern din fondul de rezerva si poate chiar si din fondul de solidaritate pe care sper ca Romania il va accesa ca sa putem inlatura urmele dezastrelor lasate de ape", a declarat deputatul PNL Ioan Tintean.

Si in Bucuresti cativa primari de sectoare se implica in campanii de ajutorare a sinistratilor.

Primaria Sectorului 1 a organizat 5 centre de colectare a ajutoarelor pentru persoanele sinistrate, ca urmare a inundatiilor care au afectat judetele din Moldova. Astfel, bucurestenii pot dona obiecte si alimente la urmatoarele centre din Sectorul 1:

• Sediul Primariei Sectorului 1 - soseaua Bucuresti-Ploiesti nr. 9-13
• Sediile Directiei Generale de Impozite si Taxe Locale Sector 1- Str. Biserica Amzei, nr. 21-23; Calea Grivitei, nr. 208-210; Str. Pajurei, nr. 13; Str. Borsa, nr. 27; Str. G-ral Berthelot, nr. 55.

Bucurestenii care doresc sa vina in ajutorul persoanelor grav afectate de inundatiile din zona Moldovei pot dona paturi, imbracaminte si incaltaminte, mobila, apa, alimente sau obiecte electro-casnice la aceste centre de colectare amenajate de Primaria Sectorului 1.

Pentru persoanele care doresc sa doneze obiecte de mari dimensiuni, cum ar fi mobilier sau obiecte electro-casnice, precum si pentru persoanele varstnice sau nedeplasabile, Primaria Sectorului 1 a pus la dispozitie doua numere de telefon: 021/9540 si 021.319.10.30. Aceste numere de telefon pot fi apelate la orice ora din zi sau din noapte, iar Administratia Domeniului Public va ridica obiectele respective de la adresa indicata de donator.

Campania de colectare va dura aproximativ o luna de zile, iar de bunurile colectate vor beneficia in special locuitorii comunei Saucesti, judetul Bacau, una dintre localitatile cel mai grav afectate de inundatiile care au cuprins zona Moldovei in ultima perioada.

Si Primaria Sectorului 2 ajuta populatia sinistrata. La cele patru corturi amenajate de edilul sectorului 2 in Parcul Circului, in apropierea soselei Stefan cel Mare, in numai doua ore de la deschiderea lor, sute de bucuresteni de toate varstele au adus saci intregi cu haine, incaltaminte si hrana.

Drept urmare, in zilele urmatoare primul transport umanitar din sectorul 2 va pleca catre judetele Suceava si Botosani.

Zilnic, de luni pana vineri, intre orele 10.00 – 20.00, toti locuitorii sectorului 2 pot aduce articole de imbracaminte, incaltaminte, mobilier, obiecte electrocasnice si de uz gospodaresc, alimente neperisabile, apa plata si minerala sau materiale de constructii.

Pe data de 16 iulie, dupa ce vor mai avea loc si alte transporturi, pe masura ce se vor incarca, primarul Neculai Ontanu va trimite in localitati din judetele Suceava si Botosani, greu afectate de inundatii, alte 10 tiruri superlong. Acestea vor fi incarcate cu materiale de constructii de stricta necesitate pentru refacerea imobilelor distruse de viituri.

De asemenea, punctele de colectare a ajutoarelor pentru sinistrati, din sectorul 5, au fost regrupate in trei zone. Programul zilnic de functionare este de la ora 7.00 la ora 22.00.

Acestea sunt la sediul institutiei Primariei sectorului 5 din Bulevardul Regina Elisabeta nr. 29-31, in Piata Rahova pe soseaua Alexandriei nr. 3-5 si pe platoul Academiei Militare.

Centrele pentru strangerea ajutoarelor din sectorul 6 functioneaza de luni pana duminica, de la orele 9.00 la 16.30, cele din sectorul 3 de la 10.00 la 16.00, iar cel din parcul Cismigiu de la 9.00 la 21.00.

Informatii legate de functionarea centrelor de coletare a ajutoarelor pentru sinistrati pot fi obtinute si la Telefonul Cetateanului: 021.9866.

Prefectura capitalei a facut un apel la solidaritate, vineri, catre bucuresteni, indemnandu-i sa aduca in centrele de colectare alimente neperisabile, aparatura tehnica in functiune, imbracaminte si incaltaminte de buna calitate pentru ajutorarea sinistratilor.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Boc face apel la romani sa aiba incredere in autoritati, in lupta cu apele
Boc face apel la romani sa aiba incredere in autoritati, in lupta cu apele

Digul de la Galati va fi finalizat marti dimineata si va avea o lungime fara precedent in Romania: 4,5 km. Echipa coordonata de ministrul Vasile Blaga lucreaza pentru salvarea orasului!

Presedintele Basescu viziteaza localitatile afectate de inundatii
Presedintele Basescu viziteaza localitatile afectate de inundatii

UPDATE: Dupa ce a fost in localitatea Dornesti din Suceava, ca sa vada in ce stadiu se afla constructia podului, seful statului a ajuns luni si in municipiul Dorohoi din Botosani.

Codul ROSU de inundatii pe Prut si Siret prelungit pana miercuri
Codul ROSU de inundatii pe Prut si Siret prelungit pana miercuri

UPDATE: Hidrologii au prelungit pana miercuri, la ora 16:00, alerta de pe raurile umflate de ploi. Codul rosu dat saptamana trecuta pentru mai multe sectoare de pe Prut si Siret, dureaza inca 24 de ore.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.