Solutia autoritatilor dupa ce mai multi oameni au murit pe pasarela feroviara din Herastrau. Oamenii tot vor ocoli 1 km

Ultima actualizare: 20-06-2017 07:36

Cu o solutie de mantuiala. Asa au gasit de cuviinta autoritatile din Capitala sa rezolve problema pasarelei feroviare din parcul Herastrau, locul unde mai multi oameni au murit in ultimul an.

Pentru ca nu au ajuns la nicio intelegere cu Ministerul Transporturilor privind construirea unui ponton, municipalitatea a decis sa restrictioneze zona.

Sute de bucuresteni care se plimbau sau alergau zilnic pe acolo sunt profund nemultumiti.

Ca sa ocoleasca lacul, trebuie sa parcurga o portiune in plus de peste 1 kilometru.

In ultimul an cel putin 10 oameni au murit pe pasarela feroviara din Parcul Herastrau, din Capitala. Chiar si asa, autoritatile nu au ajuns la o intelegere pentru construirea unui ponton. Intre timp cei din Primaria Capitalei s-au gandit ca este mai bine sa inchida zona. Au pus un afis pe care scrie ''aici se termina parcul Herastrau'' si au angajat o firma de paza.

Toti cei care s-au plimbat, au alergat sau au iesit cu bicicletele in acest weekend in cel mai mare parc din Capitala si au vrut sa inconjoare lacul, au dat peste afisul pus de primarie si s-au trezit ca nu mai au pe unde sa treaca.

Barbat: ''Sunt oameni care se plimba. ii trimiti inapoi, nici macar nu exista om care sa anunte ca e blocata zona. Alearga omul 7 km si cand ajungi aici: Alearga, domnule, inapoi!''

Femei: "Vii cu copiii cu 3 trotinete, cu bicicleta, cu nevasta rupta de oboseala si trebuie sa te intorci.''

Barbat: ''Injuram si continuam. Doamna Firea are ceva impotriva sportului, o sa mergem la ea in curte in Pipera''.

Ce solutii au oamenii?

Fie se intorc, fie fac un ocol de peste 1 kilometru. Adica o iau pe sub pasarela merg prin parc pana la Podul Baneasa, apoi ies in Drumul National 1 si dupa cateva sute de metri pot intra din nou in parc.

Zilele trecute, primarita Gabriela Firea sustinea ca singurul aviz care lipseste pentru construirea pontonului este cel de la Ministerul Transporturilor.

Nici pana acum oficialii responsabili cu drumurile nu au venit cu un punct de vedere. Si nici primaria nu a gasit o solutie pe termen lung.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO