Prețul mediu al unei mese la o cherhana din Capitală. ”Aducem pește din Vietnam”

×
Codul embed a fost copiat

Unele îşi aşteaptă clienţii cu hamsie prăjită, la 5 lei suta de grame, altele, cu ton uriaş, la 2000 de euro suta de kilograme. Departe de mare, dar extrem de profitabile, peste 30 de restaurante care se denumesc "cherhana" sunt deschise în Capitală.

Vorbim despre localuri cu pește şi fructe de mare, care îşi aduc materia primă direct de la sursă. Adică din delta noastră, dar şi din ţări exotice precum Tanzania, Kenia şi Vietnam.

400 de lei este preţul mediu al unei mese de două persoane, însoţite de un vin spaniol, pe malul lacului Herăstrău. E un local de gastronomie înaltă, promovat drept "cherhana". Captura zilei intra într-un carpaccio pentru care plăteşti 56 de lei.

Specialistul de aici găteşte de zece ani pește, dar spune că abia în ultima vreme românii au început să caute şi supa de scoici, nu doar borşul de crap. El amestecă peştele crud cu sos teryaki, ulei de susan, ghimbir, avocado, seminţe de susan. Apoi ia cu penseta o probă pe care o gustă.

Doar în acest an s-au deschis în Bucureşti 10 localuri cu pește.

Citește și
familie craciun uk
Un gest de Crăciun făcut față de un om fără adăpost s-a transformat într-o poveste de familie de 45 de ani

Iniţial, termenul "cherhana" denumea o clădire construită în apropierea apei, destinată sortării şi prelucrării peştelui din acea zonă. Azi se referă la un restaurant pescăresc. 

Din păcate, şi marea, şi delta noastră au ajuns atât de sărace, încât nu pot susţine în flux constat nevoile acestor afaceri. Sunt peşti aduşi cu avionul din Kenya şi Tanzania. Restul vin pe şosea.

Daniel Avram, manager: ”Avem maşini care ajung în 24-48 sau 72 de ore din Spania, Danemarca sau Grecia. Mai avem posibilitatea de a aduce din Vietnam.”

Românii adoră bucătăria deschisă, dar şi decoruri care amintesc de tavernele greceşti.

Dacă bugetul suferă după vacanţă, aflaţi că puteţi mânca pe săturate în cuplu, cu 80 de lei, la un fast food marin. Nu primiţi de băut, doar guvizi în mălai, hamsie şi crap.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
Ce face marea campioană Monica Roșu, la 20 de ani după ce s-a retras din gimnastică. "E o altă carieră"
Ce face marea campioană Monica Roșu, la 20 de ani după ce s-a retras din gimnastică. "E o altă carieră"
Citește și...
Turiştii străini, fascinați de natura şi de cetăţile din Dobrogea: “Totul este fantastic”
Turiştii străini, fascinați de natura şi de cetăţile din Dobrogea: “Totul este fantastic”

Cum vremea nu este teribilă, turiştii aflaţi la mare pot alege excursii de o zi dintr-o ofertă variată.

Recomandări
Ucraina a atacat o importantă rafinărie din Rusia cu rachete britanice. VIDEO
Ucraina a atacat o importantă rafinărie din Rusia cu rachete britanice. VIDEO

Ucraina a atacat o importantă rafinărie din Rusia cu rachete britanice, au declarat joi oficialii militari și de securitate ucraineni, potrivit Sky News.

Zăpada și gerul i-a pus în dificultate pe unii turiști plecați la drum de Crăciun. Ninsori importante în mai multe zone
Zăpada și gerul i-a pus în dificultate pe unii turiști plecați la drum de Crăciun. Ninsori importante în mai multe zone

Prima zi de Crăciun a adus vreme rece, zăpadă și ger. La munte, vântul a suflat cu putere, iar pe șosele turiștii s-au trezit într-un scenariu pentru care nu erau pregătiți.

Sezonul de gripă a început mai devreme, cu peste 100.000 de infecții respiratorii. Avertismentul medicilor
Sezonul de gripă a început mai devreme, cu peste 100.000 de infecții respiratorii. Avertismentul medicilor

Sezonul de gripă a început mai devreme anul acesta, iar autoritățile au emis deja o alertă epidemiologică. Asta după ce timp de trei săptămâni numărul cazurilor a crescut alarmant și a fost înregistrat și primul deces.