Premiera dupa 1989. Primul drum construit din fonduri private, intre Busteni si Valea Prahovei

pensiuni Valea Prahovei

Autoritatile prahovene vor deschide circulatiei publice primul drum construit in judet dupa 1989,care are 18 kilometri si va lega statiunea Busteni de Valea Doftanei, fiind construit din fonduri private.

Autoritatile din judetul Prahova vor deschide, in cursul acestei luni, primul drum judetean construit in ultimii 23 de ani in acest judet, tronsonul urmand a face legatura intre statiunea Busteni de pe Valea Prahovei si localitatea Valea Doftanei, transmite corespondentul MEDIAFAX. Pentru acest drum nu s-au alocat bani publici.

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca tronsonul rutier, care are o lungime de 18 kilometri, a fost finalizat, sambata pe el s-au facut primele probe si urmeaza a fi clasificat ca drum judetean cu cate o banda pe fiecare sens pe mers.

"In perioada urmatoare reprezentantii Politiei vor stabili semnalizarea rutiera pe acest drum, iar pe 22 august el va fi deschis circulatiei rutiere.

Este un drum foarte important, intrucat va asigura defluirea traficului rutier pe DN 1 in momentul in care va fi deschis santierul pentru autostrada Comarnic - Brasov. Si, nu in ultimul rand, este un drum care va ajuta la dezvoltarea turismului in aceasta zona, care are un extraordinar potential turistic", a spus Cosma.

Citește și
Transfagarasan
"E nebunie, de-a dreptul incredibil". Ce spun strainii care ne viziteaza tara despre Transfagarasan
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Acesta a precizat ca pentru construirea acestui drum nu a fost alocate fonduri publice si ca tronsonul, construit pe un vechi drum folosit de carutasi, a fost amenajat la initiativa operatorilor de turism din zona, fiind realizat din fonduri private, respectiv de mai multe firme de constructii.

Seful CJ Prahova a mai spus ca nu a fost nevoie sa se faca exproprieri pentru construirea acestui drum. Drumul pleaca din zona Zamora, din apropierea Castelului Cantacuzino, din statiunea Busteni, traverseaza muntii Baiului si ajunge la Valea Doftanei.

Din Valea Doftanei se poate ajunge in municipiul Campina si apoi spre Ploiesti si Bucuresti, tronsonul putand fi astfel folosit ca varianta ocolitoare in cazul in care traficul este extrem de aglomerat pe DN 1, pe Valea Prahovei.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Solutia
Solutia "low-cost" gasita de autoritati pentru cozile uriase de masini de pe Valea Prahovei

Veste buna pentru soferii care tranziteaza statiunile de pe Valea Prahovei. Dupa ani de promisiuni si milioane de soferi care si-au pierdut rabdarea pe drumul catre munte, de luni, nervii lor s-ar putea relaxa.

"E nebunie, de-a dreptul incredibil". Ce spun strainii care ne viziteaza tara despre Transfagarasan

Multi romani aleg sa-si petreaca vacantele la mare, dar are si muntele pasionatii lui. Cine nu mai vrea sa parcurga traseele cunoscute de pe Valea Prahovei, merge pe Transfagarasan.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.