Premiera dupa 1989. Primul drum construit din fonduri private, intre Busteni si Valea Prahovei


Ultimul update: Marti 13 August 2013 06:52
Data publicarii: Sambata 10 August 2013 13:55
Categorie: Stiri Sociale
pensiuni Valea Prahovei

Autoritatile prahovene vor deschide circulatiei publice primul drum construit in judet dupa 1989,care are 18 kilometri si va lega statiunea Busteni de Valea Doftanei, fiind construit din fonduri private.

Autoritatile din judetul Prahova vor deschide, in cursul acestei luni, primul drum judetean construit in ultimii 23 de ani in acest judet, tronsonul urmand a face legatura intre statiunea Busteni de pe Valea Prahovei si localitatea Valea Doftanei, transmite corespondentul MEDIAFAX. Pentru acest drum nu s-au alocat bani publici.

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca tronsonul rutier, care are o lungime de 18 kilometri, a fost finalizat, sambata pe el s-au facut primele probe si urmeaza a fi clasificat ca drum judetean cu cate o banda pe fiecare sens pe mers.

"In perioada urmatoare reprezentantii Politiei vor stabili semnalizarea rutiera pe acest drum, iar pe 22 august el va fi deschis circulatiei rutiere.

Este un drum foarte important, intrucat va asigura defluirea traficului rutier pe DN 1 in momentul in care va fi deschis santierul pentru autostrada Comarnic - Brasov. Si, nu in ultimul rand, este un drum care va ajuta la dezvoltarea turismului in aceasta zona, care are un extraordinar potential turistic", a spus Cosma.

Acesta a precizat ca pentru construirea acestui drum nu a fost alocate fonduri publice si ca tronsonul, construit pe un vechi drum folosit de carutasi, a fost amenajat la initiativa operatorilor de turism din zona, fiind realizat din fonduri private, respectiv de mai multe firme de constructii.

Seful CJ Prahova a mai spus ca nu a fost nevoie sa se faca exproprieri pentru construirea acestui drum. Drumul pleaca din zona Zamora, din apropierea Castelului Cantacuzino, din statiunea Busteni, traverseaza muntii Baiului si ajunge la Valea Doftanei.

Din Valea Doftanei se poate ajunge in municipiul Campina si apoi spre Ploiesti si Bucuresti, tronsonul putand fi astfel folosit ca varianta ocolitoare in cazul in care traficul este extrem de aglomerat pe DN 1, pe Valea Prahovei.

 

Sursa: Mediafax

Solutia
VIDEO PROTVPLUS.RO