Solutia "low-cost" gasita de autoritati pentru cozile uriase de masini de pe Valea Prahovei

Dată publicare: 04-08-2013 19:08
Dată actualizare: 07-08-2013 06:46


Veste buna pentru soferii care tranziteaza statiunile de pe Valea Prahovei. Dupa ani de promisiuni si milioane de soferi care si-au pierdut rabdarea pe drumul catre munte, de luni, nervii lor s-ar putea relaxa.

Deasupra trecerilor de pietoni unde se intampla adesea accidente vor fi montate pasarele care ar trebui sa fluidizeze traficul. Duminica insa au fost din nou cozi uriase.

Vor fi montate 4 pasarele supraterane in Comarnic, Busteni si Azuga.

Gabriel Oprea, vicepremier: "Important, urgente acum sunt aceste 4 pasarele. Solutia definitiva, o stiti la fel de bine, este autostrada."

Pana acum primarii, inclusiv cel din Busteni, s-au impotrivit construirii unor pasarele pentru pietoni pe motiv ca strica aspectul localitatii si sunt decisi sa le accepte doar pana vor primi bani pentru pasaje subterane.

Daca autoritatilor le-a luat atata timp sa gaseasca o solutie fie si temporara, soferii aveau de mult raspunsul: "Tot nodul e la Busteni la piata. De ce nu o face primarul o pasarela acolo?"

Si weekend-ul 03 - 04 august 2013, intre statiunile de pe Valea Prahovei, peste 8000 de masini au format cozi uriase. A fost nevoie de interventia agentilor de la politia rutiera pentru a mai fluidiza traficul. Aglomeratia s-a format la orele pranzului pe 2 tronsoane: intre Predeal si Busteni, iar apoi ceva mai jos intre Posada si Comarnic. 


VIDEO PROTVPLUS.RO