Povestea de viata a barbatului care se chinuie de 5 ani sa demonstreze ca traieste. Cum l-au "omorat" autoritatile de 2 ori

Dată publicare: 25-05-2017 13:06
Dată actualizare: 28-05-2017 07:30


mortul viu

Cristian Constantin Roman, un barbat din Maracineni, Arges, traieste un cosmar de cand a aflat ca a fost "omorat" de autoritati. A fost martorul unui accident, in 2012, si de atunci se chinuie sa demonstreze ca e viu.

De cinci ani, barbatul incearca sa demonstreze ca e viu. In 2012, cand a fost martorul unui accident rutier, politistii i-au cerut datele de identificare si au descoperit ca acesta aparea in baza de date ca fiind decedat inca din 2008, potrivit adevarul.ro.

De atunci, Cristian Constantin Roman incearca sa demonstreze ca este viu, iar din noiembrie 2016 a deschis un proces in acest sens. Cand politistii i-au cerut actele de identitate, barbatul le-a spus ca si le-a pierdut de mai multa vreme, dar le-a dat CNP-ul, numele si alte informatii.

La o cautare in bazele de date, politistii au constatat ca cel cu care vorbeau era mort din 2008, existand chiar un certificat de deces emis de Primaria Cluj-Napoca.

Persoana care decedase in 2008 se autoincendiase, iar asupra sa au fost gasite actele cu datele barbatului din Maracineni.

Cristian Roman: „M-au chemat la Politie sa dau declaratie, insa cand mi-au cerut actele, mi-am dat seama ca le pierdusem mai de mult. Le-am spus CNP-ul meu, data nasterii, localitatea nasterii si numele meu si, cand m-au cautat la ei in calculator, au constatat ca eu figuram ca decedat. Exista chiar si un certificat de deces emis de Primaria Cluj-Napoca. Actul fusese depus la Negresti, Vaslui, unde era arondata comuna Osesti, unde m-am nascut eu. De atunci tot incerc sa dovedesc la diferitele institutii la care am apelat faptul ca eu sunt viu si sa obtin acte de identitate, dar nu reusesc sub nicio forma. Poate voi reusi ceva cu procesul deschis in instanta“.

Abandonat de mama pe calea ferata

Cristian Roman are o poveste de viata complicata: a fost abandonat la 3 luni de mama sa pe calea ferata si a fost gasit de un medic.

Doctorita l-a dus la un spital la Barlad, unde a stat pana la 3 ani. Apoi, a ajuns la un orfelinat din Barlad, unde a stat pana la 18 ani.
Viata de la orfelinat a fost un cosmar. “Ma bateau des si ma chinuiau copiii mai mari, ma puneau si la cersit. Nimeni nu le facea nimic”, rememoreaza Cristian Constantin Roman viata traita in orfelinat.

Sursa: adevarul.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO