Lupta acerba pentru posturile de politisti la sat. De ce calitati cred candidatii ca au nevoie: "Trebuie si putina smecherie"
Se anunta o lupta acerba pentru posturile de politisti scoase la concurs de Ministerul de Interne. Desi suntem abia la mijlocul perioadei de inscriere, deja sunt in medie 10 candidati pe un loc.
Asta cu toate ca posturile sunt numai la tara. Candidatii au de trecut un test psihologic, probe sportive dure si un test grila cu 60 de intrebari.
Marina este din Dambovita, are 18 ani, multa ambitie, dar si un mesaj pentru baietii rai.
Marina Valentina Ciobanu, candidat: "Zic ca...conditia fizica o am, nu sunt nici grasa, nici slaba. De ce nu?
Reporter: "Ce mesaj ai pentru infractori, pentru baietii rai?"
Marina Valentina Ciobanu, candidat: "Atentie, vine blonda."
Mult mai expeditiv a fost Laurentiu. Ca sa ii mai ia din griji, parintii au vrut sa fie de fata atunci cand isi depune dosarul.
Laurentiu Nae, candidat: "E chestia ca ma cam grabesc, asta e smecheria. Am mai multe calitati, dar n-am timp sa vi le spun, sincer."
Mirela Nae, mama candidatului: "Eu il vad in politie, pentru ca in primul rand este inteligent. Eu asta am remarcat. E si inalt."
Ion Nae, tatal candidatului: "Ca politist trebuie sa fii si smecher. Infractionalitatea stiti bine cum e, daca n-ai putina smecherie nu faci nimic."
Si la Galati 300 de candidati se lupta umar la umar pentru cele 35 de locuri de ajutor de sef de post la tara.
La Ploiesti, alti 400 de tineri vaneaza 45 de posturi in politia rurala. Intre ei un tanar a plecat dezamagit. Cererea de inscriere i-a fost respinsa pentru ca baiatul avea un tatuaj la vedere.
In mod surprinzator, la Sibiu, cei mai multi candidati pentru un post de agent de politie rurala sunt..... fete.
Iuliana are 19 ani, si este studenta la inginerie. I-ar placea sa fie politist intr-un sat aproape de casa. "As vrea sa pun oamenii la punct sa nu mai fie atatea rautati, sa nu mai consume tutun, alcool. Sa fac lucruri bune. "
Prima restrictie este legata de inaltime: minimum 1,65 la barbati si 1,60 la femei. “Poate am mai crescut un centimetru”, spune o candidata. “Pui niste branturi”, o sfatuieste o prietena. “Pun pe mama sa ma traga de urechi."
Ministerul scoate la concurs in total 1853 de agenti de politie rurala. Candidatii trebuie sa aleaga din capul locului in ce sat si-ar dori sa ajunga.
"Pot sa zic ca e o tentativa de-a mea din copilarie, am vrut tot timpul spre politie, armata, SRI. Am terminat dreptul si am zis ca totusi e o legarura intre aceste meserii”, spune o fata.
La Ploiesti un tanar dornic sa devina politist a plecat dezamagit. Nu s-a putut inscrie la concurs din cauza unui... tatuaj la vedere. ”Nu cred ca este normal si am pus o inrebare domnului comandant daca cei care au tatuaje si sunt in sistem ii da pe toti afara? Eu cred ca se numeste discriminare.
Subcomisar Marian Popescu, purtatorul de cuvat al IJP Prahova: “Daca semnul particular sau tatuajul este vizibil in tinuta de vara sturctura noastra de resurse umane se pronunta in favoarea sau defavoarea candidaturii.”
Dincolo de bunele lor intentii, doritorii vor fi supusi unui test psihologic si unui control medical. Urmeaza proba sportiva eliminatorie, iar la final un examen grila, de specialitate.
Cei care trec vor face apoi un curs de initiere de 3 luni, si vor obtine un salariu de incadrare de aproximativ 2000 de lei.
Sursa: Pro TV
Etichete: politie, tatuaje, tineri, slujbe, conditii, job-uri,
Dată publicare:
06-04-2016 17:04