Portita la restaurant. S-a inventat "meniul crizei financiare"!
Cum masa in oras este acum un lux pentru foarte multi dintre romani, proprietarii de restaurante se tem ca in scurt timp ar putea pune lacatul pe usa.
Unii au gasit o portita la problemele economice cu care ne confruntam: "meniul crizei financiare". Mancare mai putin pretentioasa, la preturi mici.
Intr-un restaurant din Targu Mures, meniul crizei financiare se vinde cu 10 lei. In schimbul sumei, clientii primesc doua feluri, dar si salata. In toamna plateau dublu, dar si meniul era parca mai bogat. Patronii localului spun ca au fost obligati sa reduca drastic preturile, ca sa isi poata pastra clientii.
"Ideea a venit tocmai de la situatia creata in domeniul economic, lucru ce se resimte extraordinar. In noiembrie, decembrie, au scazut cu 30% vanzarile", spune Mariana Moldovan, proprietar fast food .
Intr-un restaurant din Alba Iulia, de pilda, cu 12 lei se poate manca ciorba de vacuta, un piure de cartofi cu snitel de porc, salata de varza murata.
Vestea ca exista oferte tentante pentru masa de pranz s-a raspandit repede, iar localurile in care au aparut meniurile de criza sunt din ce in ce mai cautate. Exista si abonamente pentru clientii fideli, cu reduceri intre 5 si 10% din preturile afisate.