Picturi care amintesc de Revoluție au acoperit zidurile din Timișoara
La aproape trei decenii de la Revoluţia din 1989, în Timişoara, mai mulţi artişti aduc în prezent poveşti din acele zile. Picturi impresionante au acoperit ziduri şi staţii de autobuz, iar cei care au admirat deja creaţiile au fost fascinaţi.
Pereţi gri, staţii de autobuz sau de tramvai - toate au îmbrăcat haine noi în aceste zile. Iar mesajul este unul comun - Revoluţia din 1989 - care îşi are rădăcinile în oraşul de pe Bega.
Patru artiști au lucrat la o pictură de 29 de metri înălţime şi 19 metri lăţime.
Corina Nani, artist: "Ne-am gândit să pornim de la ideea celor 30 de ani de la Revoluţie în care să fie şi amintire, simbolul operei, de unde a pornit şi de unde s-a strigat "libertate", "jos comunismul", apoi viziunea oraşului, cum s-a dezvoltat în ultimii 30 de ani."
Operele murale au fost admirate ieri de curioşi care au pornit la plimbare pe două roți pe străzile oraşului.
Femeie: "Cred că Timişoara este oraşul unde bicicliştii au şansa să se bucure de artă, de cultură într-un mod deosebit."
Proiectul îşi propune să comemoreze victimele Revoluţiei şi face parte din portofoliul Asociaţiei Timişoara Capitala Culturală Europeană.
Ionuţ Suciu, manager teritoriu Asociaţia Capitală Culturală: "Ne dorim ca oamenii să ne trimită amintirile lor personale cu ceea ce s-a întâmplat acum 30 de ani, ce au trăit ei atunci, ce au simţit, fie că au fost în stradă fie ca la fabrică, la locul de muncă sau acasă."
Până în 2021, Timişoara îşi propune să fie un pilon al artei şi al culturii în întreaga Europă.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!