Un muzeu din Viena a umplut o sală cu dulciuri, pentru a atrage vizitatorii tineri


Ultimul update: Vineri 04 Octombrie 2019 09:56
Data publicarii: Vineri 04 Octombrie 2019 09:19
Categorie: Stiri Diverse
instagram museum

Un muzeu din Viena a decis să devină un loc cu conținut pentru Instagram, cu spații interactive în care tinerii își pot crea propria artă.

Cu pereți viu-colorați și obiecte gigantice, muzeul are tot ce un tânăr are nevoie pentru a crea un selfie perfect, relatează BBC.

„Numărul tinerilor care vin la muzeu a scăzut, așa că încercăm să combatem acest lucru cu ajutorul rețelelor sociale”, a declarat Petra Scharinger, unul dintre creatorii nofilter_museum.

„Tinerii preferă să trăiască online în loc să interacționeze în lumea reală”, a adăugat Scharinger.

Tinerii reprezintă cea mai mare parte dintre utilizatorii rețelelor sociale. În Marea Britanie, nouă din zece adolescenți folosesc site-uri precum Instagram, Facebook și Whatsapp.
Muzeul din Viena este plin de expoziții interactive, în 24 de camere.

Vizitatorii pot face poze în fața numeroșilor pereți colorați, cu modele florale, sclipici sau confetti. Una dintre camere este umplută cu mâncare falsă, cum ar fi brioșe și pricomigdale.

Nofilter_museum este doar unul dintre muzeele din lume care vizează utilizatorii de rețele sociale. Un alt muzeu de acest tip este Muzeul Înghețatei din SUA, care a strâns 390.000 de urmăritori pe Instagram.

Reprezentanții muzeului se așteaptă ca 300-500 de persoane să viziteze muzeul zilnic.

„Cred că este viitorul muzeelor. Ideea principală este că nu e vorba doar de selfieuri, ci și despre distracție și interacțiunea cu arta”, a declarat Scharinger.

„Cred că oamenii petrec mult timp pe telefoane și de aceea încercăm să combinăm asta cu ceva real și distractiv. Nu cred că responsabilitatea noastră este să îi educăm”, a adăugat creatoarea.

Locația muzeului, Viena, este temporară, deoarece creatorii acestuia doresc să facă un „turneu” prin mai mulțe orașe și țări.

 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: BBC

Un sarcofag furat și expus în New York a fost repatriat în Egipt. Cum arată
Singurul muzeu din România care a primit un
Cel mai faimos muzeu din lume are de suferit din cauza popularității.
VIDEO PROTVPLUS.RO