Peste jumatate dintre romani reusesc cu greu sa-si acopere cheltuielile

12-11-2010 00:00

Oameni pe strada

Mai mult, aproape unul din patru are datorii, potrivit indicelui de incredere a populatiei masurat de Barometrul de Incredere a Consumatorului realizat de compania de cercetare a pietei GfK.

Cu toate acestea, indicele de incredere inregistreaza o usoara imbunatatire fata de lunile anterioare. "Dupa o vara «fierbinte», marcata de cea mai accentuata stare de pesimism din ultimii 10 ani, lunile de toamna ale acestui an aduc un usor reviriment in ceea ce priveste indicele de incredere a populatiei(...). Numarul neincrezatorilor in starea generala economica continua sa fie insa mare, iar perspectivele destul de sumbre", se arata intr-un comunicat al GfK.

Daca in iulie, cea mai "neagra" luna a anului din punct de vedere al increderii in situatia financiara a familiei lor, aproape trei sferturi dintre romani considerau ca aceasta este mai rea decat cu 12 luni in urma, in primele doua luni de toamna au aparut semnele unei usoare imbunatatiri -numai 7 din 10 dintre cei chestionati manifesta acelasi sentiment negativ.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO