Peste 1.000.000 de copii au intrat in vacanta. Idei pentru parintii care nu au cu cine sa-i lase pe cei mici

03-11-2014 19:01


Peste un milion de copii sunt in vacanta in aceasta saptamana, iar parintii care nu pot sa-si ia liber ca sa stea cu ei acasa ii implica in tot soiul de activitati extra-scolare.

La atelierele de creatie, de pilda, celor mici le sunt descoperite abilitatile si pot sa isi imbogateasca rapid cultura generala. In schimb, in salile de sport pot sa isi consume energia prin lectii de zumba, tenis sau scrima. Cluburile sunt insa private, asa ca totul este contra-cost.

Alessia astepta cu nerabdare cursul de zumba. Face multa miscare si se distreaza impreuna cu alti copii de varsta ei.

Copiii care sunt atrasi de frumos pot merge la atelierele de creatie unde iau lectii de pictura, traforaj sau modelaj. Luni au invatat despre Frida Kahlo.

La atelierul de arta si calotorie copiii afla informatii despre pictori, designeri sau arhitecti celebri care au influentat societatile in care au trait. In prima etapa li se prezinta povestiri si imagini cu aceste personalitati. Apoi transpun in imagini informatiile pe care le-au aflat. Acest curs le dezvolta in primul rand creativitatea'.

Si in gradinitele private cei mici se distreaza de minune. ''Activitatile sunt bazate pe joc, nu facem lectii in aceasta saptamana, parintii n-au cu cine sa-i las", a spus Mariana Cristea, educatoare.

Fie merg la cluburi sportive sau la diverse ateliere aceasta saptamana de repaos pentru copiii din clasele I - IV ii costa pe parintii lor cateva sute de lei.

Urmatoarea vacanta va fi cea de Craciun.

VIDEO PROTVPLUS.RO