Pelerinajul sperantei! Mii de credinciosi au venit la Manastirea Hadambu


Ultimul update: Duminica 28 Octombrie 2012 09:44
Data publicarii: Miercuri 08 Septembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

UPDATE: Cantece inaltatoare, imbranceli pentru pomeni, dar si rugaciuni aplicate, legate de amor si de criza. Au fost de toate, miercuri, in casa domnului, la marea sarbatoare a Nasterii Fecioarei, sau de Sfanta Marie Mica, asa cum i se spune in popor.

Mii de pelerini au respectat buna traditie crestina si, de cu noapte, s-au strans in jurul manastirilor. Inveliti in paturi si folii de plastic, oamenii au infruntat cu stoicism ploaia, in speranta ca astfel primesc mai usor iertarea si li se indeplinesc dorintele.

Sute de suflete s-au inghesuit in curtea Manastirii Hadambu din Iasi. Multi au batut cale lunga special ca sa se inchine la icoana Sfintei Maria, despre care au auzit ca ar indeplini toate dorintele.

La fel de aglomerat a fost si la Biserica Sfanta Treime din Brasov, unde fiecare a venit cu oful lui in suflet. Unii au griji legate de casa, de serviciu, de bani sau de un sot mai bun. Printre ei si-au facut insa loc, insa, si cativa pesimisti incurabili.

Nu a lipsit nici obisnuita imbranceala de la pomana. In finalul slujbei, credinciosii s-au napusit hotarati sa dea gata cele 10.000 de sarmale, ciorba si pestele.

Acelasi film si la Galati, unde, in Biserica Nasterea Maicii Domnului, oamenii s-au calcat in picioare pentru pachete, cu riscul de a fi... striviti.

La Cluj Napoca, peste 100 de credinciosi greco-catolici, preoti si diaconi au pornit intr-o procesiune prin centrul orasului.

Iar la Arad, o traditie de sute de ani, pelerinajul de la Radna, a adus mii de credinciosi chiar si din straintate la Manastirea Franciscana de acolo. Conform traditiei, preotii sfantului lacas au slujit in cinci limbi, ca sa fie pe intelesul tuturor.

100 de pelerini, prezenti la slujba de la Nicula,au ajuns pe mana medicilor
Zile de pelerinaj la Codlea. Mii de oameni la Biserica Sfanta Magdalena
Ramasitele lui Ioan Botezatorul, gasite in Marea Neagra!?
VIDEO PROTVPLUS.RO