Pelerinaj impresionant la Manastirea Nicula, din Cluj. Sute de tineri au refacut un traseu vechi de 400 de ani


Ultimul update: Marti 08 Aprilie 2014 00:22
Data publicarii: Sambata 05 Aprilie 2014 19:16
Categorie: Stiri Sociale

Sute de tineri au refacut drumul care se presupune ca a fost facut, acum mai bine de 400 de ani, de parintele care a pictat icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului.

Fie ca sunt elevi de liceu, studenti, sau familii cu copii mici, participantii spun ca, in Postul Mare, este un bun prilej de reculegere si rugaciune.

Reporter: „Pentru ce ai venit?
Tanar: „Sa ma rog. Pentru sanatatea familiei, a celor dragi... Cred ca asta e primul gand.

Multi au venit in costume populare.

"Mi se pare ca atunci cand suntem foarte multi, ne aduna cumva Maica Domnului si mergem impreuna si cu ea”, marturiseste un tanar.

Ciprian Negreanu, preot: „E un pelerinaj care se face in fiecare an in ziua aceasta, din a cincea saptamana din post. Spre cinstirea icoanei Maicii Domnului de la Nicula, care a fost pictata la Iclod, de preotul de la acolo, refacem drumul ei, de la Iclod pana la manastirea Nicula.

Vasile Somesanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului: "Avem o oarecare bucurie ca in vremurile pe care le traim s-au putut relua pelerinajele care erau o traditie in biserica crestina.

Este pentru al patrulea an in care Asociatia studentilor crestini ortodocsi Romani organizeaza acest pelerinaj. Pe 15 august, de Sfanta Maria Mare, la Icoana Maicii Domnului de la Nicula vin mii de pelerini, caci atunci este ziua de hram a manastirii.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO