Pe vremuri, prin Alba Iulia bantuiau mamutii!
O dovedeste maseaua descoperita chiar in inima cetatii, cu ocazia lucrarilor de reamenajare a santurilor. Muncitorii au gasit fosila la adancimea de opt metri, intr-un strat asociat cu Paleoliticul.
Initial, nu si-au dat seama ce reprezinta, dar fragmentul i-a intrigat si s-au hotarat sa il arate specialistilor de la Muzeul Unirii. Cei de la muzeu au identificat osul ca fiind un fragment de masea de mamut.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Acesta este primul dinte de mamut descoperit in Alba Iulia, insa in judet a mai fost gasit unul, in 1953, cu ocazia saparii unei fantani in localitatea Tau, comuna Rosia de Secas, iar in primavara anului acesta a mai aparut o masea, la Cugir.
In colectiile mai vechi ale muzeului se mai afla cateva fosile de mamut, dar din pacate nu se stie provenienta lor, deoarece sunt din colectia de secol XIX. Cat despre fragmentul gasit acum, specialistii vor sa-i faca mai multe analize, pentru a i se stabili cu exactitate varsta si originea.