Pauza elevilor se poate schimba fundamental in cateva luni. In ce conditii ar putea primi un pranz cald
Cand suna clopotelul, poftiti in sala de mese. Acest lucru nu mai pare imposibil dupa ce Senatul a adoptat tacit propunerea legislativa potrivit careia cornul si laptele ar putea fi inlocuite cu un pranz cald.
Costurile ar trebui sa fie acoperite de primarii, dar numai dupa ce scolile isi vor amenaja in bune conditii cantine sau vor incheia contracte cu firme de catering. Este vorba despre o recomandare si nu o obligatie, spun initiatorii proiectului.
Aveti propuneri pentru meniul cantinelor scolare? Peste cateva luni, elevii, de la pregatitoare pana la clasa a opta, dar si prescolarii, ar putea primi de la stat si un fel de mancare gatita.
Alegeri 2024
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
Fata de varianta veche, noul proiect aprobat acum de Senat lasa primariile sa decida ce pot oferi copiilor: corn si lapte, meniu cald sau ambele.
Peste 200 de elevi din invatamantul primar si gimnazial iau zilnic pranzul la cantina liceului Jean Monnet. Masa calda costa 16 lei- 14 cu abonament. Asadar, o diferenta mare fata de cat aloca statul pentru lapte si corn: 1 leu si 4 bani.
Initiatorii sunt constienti ca totul tine de resurse.
"Consiliile locale sau judetene pot inlocui produsele de panificatie prevazute in lege si care se dau la ora actuala cu o masa calda, unde au banii necesari", spune Viorel Arcas, senator PSD.
Asadar, primariile ar trebui sa gaseasca resurse suplimentare in buget, iar scolile- spatii unde sa amenajeze sali de mese. A
Varianta mai simpla, dar mai costisitoare, ar fi contractul cu firme de catering, care aduc totul gata ambalat. Si, pentru ca cei mici fac greu diferenta intre gustos si hranitor, Ministerul Sanatatii va trebui sa dea liste de ingrediente si cantitati permise, la fel ca pentru gradinite.
Propunerea va ajunge pe masa deputatilor, care vor avea ultimul cuvant.