Pastrama, carnati afumati si zacusca. Satui de mancarea fabricata industrial, romanii au cumparat produse traditionale

Ultima actualizare: 12-11-2014 06:59

Satui de mancaruri fabricate industrial, producatorii din toata tara au pregatit produse traditionale, cu care s-au laudat la un targ de profil din Alba Iulia.

Branzeturile, pastrama, carnatii afumati, zacusca si dulceturile - au fost o atractie irezistibila pentru vizitatori, care au gustat ce au gustat din toate bunatatile... apoi si-au luat si pentru acasa - mai ales ca peste o saptamana intram in postul Craciunului.

Cine a avut drum zilele acestea la Alba Iulia, nu a fost dezamagit. Producatori din toata tara si-au laudat bucatele la targul din cetate, iar clientii abia au asteaptat sa deguste mancarurile cu miros imbietor.

Dumitru Filizan, producător: "Sunt produse traditionale prelucrate manual cu fum, sare, fara alte conservanti."

Vizitatorii nu mai stiau ce sa aleaga din carnatii afumati, pastrama de berbecut, slanina si branzeturile, toate facute in casa. Cativa pasi mai incolo, standurile sunt pline de conserve traditionale facute dupa retete mostenite din batrani. Langa ele - borcane de dulceata cu specific sasec.

Lidia Frais, producător: "Sunt retete traditionale de peste 150 de ani cum se facea in zona Garana, zona Banatului. Are otet de vin, zahar brun, ceapa rosie, morcovi."

Cu toate ca astfel de produse nu sunt deloc ieftine, oamenii si-au cumparat si pentru acasa: carnati cu cu 30 de lei kilogramul, conserve de legume cu 8 lei si dulceata de nuci la 12 lei borcanul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO