Pasionatii de sporturi urbane si-au aratat talentul in parcul Carol: "Nu sunt un copil care sa se joace pe calculator"

Ultima actualizare: 21-06-2016 00:22

Caldura din Bucuresti nu i-a speriat pe cei pasionati de sporturi urbane. Zeci de tineri au aratat cat sunt de talentati si siguri pe ei pe rampa special amenajata in Parcul Carol.

Acolo are loc in acest weekend prima editie a festivalului de cultura urbana "UNDERval", la care sunt asteptati cei care au role, skateboarduri, trotinete, dar si cei care vor sa invete sa danseze.

Privirile celor care au trecut sambata prin parcul Carol au fost furate de acesti tineri talentati, care au facut un spectacol ametitor pe skateboard, role si trotinete. La 14 ani, Alex a ajuns sa castige toate competitiile la care participa cu trotineta.

Alexandru Radulescu: "Nu sunt un copil care sa stea in casa sa se joace pe calculator. Imi place sa fac sport. Cum am pus piciorul pe trotineta am zis ca asta mi-e locul. Ma motiveaza, indiferent de ce stare am, uit de toate neplacerile."

Fata de generatia 30 plus, multi dintre acesti tineri nu au bunici la tara, asa ca si-au petrecut majoritatea vacantelor printre betoane. Asa au ajuns sa practice sporturile urbane. Chiar daca uneori vin cu genunchii juliti acasa, pentru parinti, orice varianta e mai buna decat sa-i stie cu ochii lipiti de calculator.

Tudor s-a julit la genunchi, dar nici prin gand nu-i trece sa renunte.

Tudor Fronea: "Nu pot sa ma las de role, pentru ca e o pasiune pentru mine, imi plac rolele foarte mult."

Tot in Parcul Carol a fost adus si un perete de 30 de metri lungime pentru cei pasionati de grafitii.

Florin Cage, graffitti artist: "Incercam sa aducem grafiti-ul in fata publicului larg, sa inteleaga de ce este vorba si sa renuntam incet-incet la zona aceea de vandalism. Sa vada ca nu suntem atat de rai."

In cadrul Festivalului se tin si cursuri de dans gratuite. Inscrierea se face pe loc.

Catalin Craciunescu: "A fost interesant. Ne-a luat din scurt domnul profesor. Ne-am descurcat."

Cei mai avansati pot participa si la competii de dans. Festivalul se incheie duminica seara.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO