Parlamentarii insista sa cumparam cartele prepay doar cu buletinul. Prevederile unui nou proiect

Dată publicare: 29-12-2011 19:56
Dată actualizare: 16-10-2012 16:38


Cu putin timp inainte ca legea care prevedea stocarea datelor personale sa fie respinsa, in Senat a fost depus un proiect identic.Daca initiativa trece de plen, toti cei care vor suna fara motiv la numarul de urgenta 112 vor putea fi depistati imediat.

La fel si infractorii care se ascundeau in spatele numerelor necunoscute. Pe de alta parte, multi se intreaba, firesc, cine are totusi nevoie de informatiile noastre?

Noua lege a fost depusa cu putine zile inainte ca cea veche sa fie respinsa de catre deputati.

Culmea este ca cele doua acte normative prevad acelasi lucru: obligativitatea prezentarii numelui, prenumelui si codului numeric personal atunci cand cumparam o cartela prepay. In felul acesta datele vor fi stocate intr-o baza a operatorului de telefonie mobila. Motivele initiatorilor sunt insa diferite.

"Pe zona de cartele prepay s-a mutat o mare parte din zona de infractionalitate, pentru ca acestia nu pot fi imediat identificati prin faptul ca pot achizitiona cartele fara sa le cunosti dentitatea doar prin simpla cumparare de la un chiosc de ziare", spune Stefan Pirpiliu, deputat PDL.

Colegul domnului Pirpiliu crede ca numai o astfel de masura ar debloca linia de urgenta 112, la care fac glume proaste foarte multi inconstienti.

In Uniunea Europeana este deja o regula. In 15 tari este interzisa vanzarea de cartele prepay in absenta unui act de identitate.

Potrivit noului act normativ, datele vor trebui pastrate un an de zile de la expirarea cartelei, apoi vor fi distruse.


VIDEO PROTVPLUS.RO