Inchisoare pentru cine cerseste si amenzi pentru cine da bani. Noul proiect de lege al unui deputat

Dată publicare: 16-12-2011 18:29
Dată actualizare: 25-10-2012 20:55


"Orice poveste ar spune in mana intinsa nu trebuie pus nici un banut." Este pretentia unui deputat care vrea sa interzica de tot cersetoria si sa-i trimita dupa gratii pe cei care o practica, dar si pe cei care dau bani.

In inchisoare macar avem mancare si un acoperis deasupra capului, spun oamenii strazii care traiesc din cersit.

Fara ca povestea vreunui cersetor sa-i stoarca vreo lacrima, un deputat ar vrea sa nu mai vada pe strazi oameni care cersesc.

Copil si ea, o mama isi tine bebelusul in frig incercand sa-i impresioneze pe trecatori cu colindele cantate la vioara. O doamna se opreste si-i da un banut.

"Nu m-ar fi angajat nimeni in luna a opta ca sa primesc indemnizatie. Credeti ca daca as primi indemnizatie as mai veni aici sa cant? Mi-as mai chinui copilul?", se apara femeia.

Potrivit noului proiect, si fata, dar si femeia care i-a dat banii sunt la fel de vinovate.

"Un cersetor poate castiga si peste 5.000 de lei pe luna. O parte dintre acesti bani ajung la crima organizata. Vrei sa ajuti pe cineva, o faci printr-un ONG", spune Stefan Pirpiliu, initiator lege.

Si pana acum cersetorii riscau inchisoarea, doar ca pentru a-i pedepsi anchetatorii ar trebui sa demonstreze ca au capacitatea sa munceasca, dar nu vor.

Potrivit noului proiectul, cersetori sunt cei care traiesc din mila publicului. Daca politistii sau jandarmii ii prind in fapt, ii pot trimite direct dupa gratii pentru 6 luni pana la 2 ani, iar banii le sunt confiscati.

Amenzi intre 300 si 600 de lei risca si cei care sunt surprinsi dand bani cersetorilor. Propunerea va intra in dezbaterea Parlamentului.


VIDEO PROTVPLUS.RO