Părinții apelează la detectivi particulari pentru a afla dacă copiii lor consumă droguri. „Lipseau lucruri din casă, bani”
Numeroși părinți, îngrijorați de schimbările bruște de comportament ale copiilor, apelează la detectivi particulari, care să le vină în ajutor cu informații.
Se tem că adolescenții au anturaje periculoase ori au început să consume substanțe interzise. Costurile pentru angajarea unui detectiv nu sunt mici, dar la final părinții primesc răspunsurile cerute. De multe ori, acestea pot salva destine.
O femeie ne povestește că fiul ei a început să aibă un comportament rebel, întârzia acasă, iar în unele nopți nu mai venea. Din locuință au început să dispară și sume de bani. Atunci, părinții au intrat în alertă.
Mama unui adolescent: „Era destul de irascibil. Devenise nervos, am văzut pupilele dilatate, am văzut o scădere în greutate, adică era vizibil că slăbea, refuza mâncarea, era agitat, noaptea adormea târziu, cumva bănuiam că ar putea fi un consum de droguri, doar că mi-am alungat gândul, că am zis imposibil, nu se poate, e un copil de nota 9, 10”.
Alexandru Covașă, reprezentantul unei firme de detectivi particulari: „S-a descoperit faptul că, dacă se întârzia puțin, acel copil ajungea într-o situație destul de complicată în ceea ce înseamnă trafic de substanțe interzise, dincolo de consum”.
În ultima perioadă, tot mai mulți părinți vor să afle ce se întâmplă cu copiii lor, ce prieteni au și dacă au început să consume substanțe interzise. Pentru supravegherea lor, un detectiv cere de la 40 de euro pe oră.
Alexandru Covașă, reprezentantul unei firme de detectivi particulari: „Se folosesc echipamente profesionale. Mă refer la aparate profesionale cu obiective diverse, care ne ajută să mergem în zoom cât mai mult”.
La final, părinții primesc un dosar plin cu informații, poze și înregistrări video.
Mama unui adolescent: „Am avut, în urmă cu o anumită perioadă de timp, într-un oraș din țară, un băiat, adolescent. Mai lipseau lucruri din casă, fie bijuterii, fie bani. El consuma, începând de la aceste substanțe cu efect psihoactiv, etnobotanice, ajungându-se chiar la droguri de mare risc”.
Psihologii le recomandă părinților să gestioneze cu atenție aceste situații.
Ramona Alina Păcurar, psiholog clinician: „După ce părintele va afla, poate, niște lucruri, și se vor adeveri după intervenția detectivului, să nu aplice sub nicio formă o măsură disciplinară negativă. Să meargă pe o disciplinare pozitivă, în echipă cu specialiști”.
Foarte importante rămân comunicarea și încrederea reciprocă dintre părinți și copii.
Sursa: Pro TV
Etichete: copii, droguri, parinti, detectivi particulari,
Dată publicare:
31-05-2023 20:00