Singura solutie pentru a scapa de "parcagiii de ocazie", cosmarul soferilor din Capitala
Cu totii asistam neputinciosi la un fenomen deranjant: parcagiii care sar in fata soferilor ce cauta cu disperare un loc de parcare in Capitala.
Unii dintre noi le dam bani de frica sa nu patim ceva sau sa nu ne avarieze masina si ne intrebam de ce autoritatile nu fac nimic sa rezolve aceasta problema. Adevarul este ca nu au instrumentele necesare.
Singura varianta este sa-i amendeze pe parcagii. Acestia insa nu isi platesc contraventiile, stiu ca nu patesc nimic si se intorc din nou la treaba. Solutia ar fi simplificarea legii, care i-ar putea obliga printr-o procedura simpla pe acesti indivizi sa munceasca in folosul comunitatii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In Capitala se bat noua soferi pentru un loc de parcare. Aceasta vanatoare a creat un nou tip de profitor: parcagiul de ocazie.
Sa ai in grija cateva locuri de parcare in centrul Bucurestiului iti aduce in buzunar chiar si 100 de lei in numai cateva ore.
De doi ani, Gabi dirijeaza masini langa Palatul de Justitie. Nu actioneaza singur, ci alaturi de alti trei barbati ofera locul de parcare, mutandu-le chiar pe altele.
Cel care ii cunoaste deja prea bine activitate este Razvan, angajat al Politiei Locale. I-a amendat de atatea ori ca deja ii stie pe fiecare in parte.
Politistii locali spun ca nu pot face altceva decat sa dea amenzi: 700 anul acesta. Aproape niciuna nu a fost achitata. Parcagiii sunt greu de prins si mai ales de dovedit.
Cum un astfel de loc aduce bani, parcagii lupta la propriu pentru zona pe care o controleaza.
Ce este de facut pentru a scapa de acest fenomen? Un pas ar fi transformarea ameznilor in munca in folosul comunitatii.
Parcagiii ar avea treaba si ar putea fi monitorizati de politie, in baza unei decizii judecatoresti.