Paralizat, parasit de sotie si sarac. Povestea romanului care se lupta in fiecare zi cu soarta si iese mereu invingator

Dată publicare: 28-03-2014 19:37
Dată actualizare: 31-03-2014 07:01


  O lectie impresionanta de curaj si tenacitate primim de la un barbat de 52 de ani, din judetul Cluj. Omul a fost greu incercat de soarta si a avut parte de necazuri, care pe altii i-ar fi ingenuncheat.

Este paralizat iar sotia l-a parasit, dar a gasit puterea sa infrunte toate problemele. Pentru el, fiecare zi este o lupta - cu saracia, cu neputinta lui fizica, si cu indiferenta unor semeni -,  dar pana acum a iesit invingator.

LA FINALUL ARTICOLULUI AFLATI CUM IL PUTETI AJUTA

Iulian si-a dat seama ca trebuie sa se bazeze in primul rand pe el. Iar casa lui este impanzita de sisteme inteligent concepute, pentru ca barbatul sa se descurce singur, desi este paralizat de la brau in jos.

Niste vecini inimosi l-au ajutat sa-si puna ideile in practica. Cu niste tevi maiestrit imbinate, isi aprinde focul in soba, deschide si inchide ferestrele si usile, isi aprinde lumina. Iar cu un alt sistem de lanturi, prins in tavan, reuseste sa se miste, putin cate putin.

Pana in urma cu doi ani, cand a cazut dintr-un nuc si si-a frant coloana, Iulian a fost un om in putere. Are doi copii nevazatori, iar un altul are un handicap fizic. Insa pe toti i-a invatat sa nu se lase invinsi, niciodata! Si a reusit: acum, toti copiii lui sunt in Cluj, pe picioarele lor. Insa viata nu l-a crutat: dupa accidentul care l-a lasat paralizat, sotia l-a parasit.

Iulian Bordea: "Ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a lasat mintea si puterea mainilor cu care pot sa mai fac lucruri. Inainte nu prea ma duceam pe la biserica. Asta inseamna ca am devenit un om credincios. Cred ca Dumnezeu a vrut sa ma cuminteasca si acum am timp in fiecare zi sa ma rog."

Iulian ar avea nevoie de bani sa-si cumpere un carucior cu rotile performant si sa-si largeasca usile camerelor, ca sa poata iesi in curte, la aer.

Marioara Bodea, vecina: "Vin de doua, trei ori pe zi, ii fac mancare, ii dau la gaini. Se descurca greu, dar curajul lui ii peste toata puterea!"

Vasile Pripon, localnic: "A trecut prin clipe de neimaginat. Cel mai tare m-a impresionat cand m-am dus odata la el si mi-a zis ce mult i-ar placea sa iasa si el afara, sa vada soarele, ca poate mai trece si un vecin si mai vorbeste cu el. Am zis ca cel mai bine ar fi sa il ajutam!"

DATE DE CONTACT

Adresa: Satul Finisel, numarul 198, comuna Savadisla, judetul Cluj.

Numarul de telefon: 0756.756.894
 


VIDEO PROTVPLUS.RO