Paradoxal: lipsa subventiilor ne face legumele si fructele mai sanatoase
Au dat de fundul sacului. De anul acesta, expertii de la Bruxelles au taiat si subventiile pentru cultivatorii de pomi fructiferi. In tot raul e si un mare bine.
O sa mancam fructe mai naturale si mai gustoase, spun fermierii, care lupta cu doze din ce in ce mai mici de pesticide impotriva daunatorilor. De altfel, o statistica Eurostat arata ca producatorii nostri folosesc de trei ori mai putine pesticide decat olandezii, germanii sau britanicii.
Cu un bidon de o jumatate de litru de insecticid, agricultorii pot feri ciresii de paduchele verde si de cel negru, dar si de "viermele cireselor", pe o suprafata de aproximativ 25 de hectare.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Substanta activa din produsele pentru protectia plantelor este o analiza esentiala in laboratoarele firmelor care le pun pe piata.
Agricultorii nostri nu cheltuiesc mai mult de 150 de milioane de euro pe an pe pesticide, de trei ori mai putin decat media europeana. Nu e neaparat un lucru rau: merele si ciresele noastre nu sunt "de portelan" ca cele din import, dar sunt mai gustoase si au mai putine reziduuri de insecticide.
Anul acesta, cultivatorii vor trebui sa aduca livezile in floare, fara cei 1000 de euro pe hectar, ajutor de la Bruxelles.