Padurea Baneasa ar putea deveni parc national. Planul ambitios al primariei de a transforma nordul Capitalei
Primaria Capitalei doreste sa imprejumuiasca zona si sa o transforme intr-o arie de promenada, asa cum exista si in alte tari. Oficialii trebuie sa tina cont insa de faptul ca padurea este plina de animale salbatice si figureaza ca fond de vanatoare.
Cea mai mare padure din nordul Capitalei e in prezent un loc in care se organizeaza concursuri de alergare sau de bicicleta. Oamenii vin aici la picnic, atunci cand e vremea frumoasa, si lasa in urma lor mormane de gunoaie.
Primul pas pentru ca padurea Baneasa sa devina o zona in care sa-ti faca placere sa te plimbi va fi facut in luna aprilie. Reprezentantii primariei Capitalei au anuntat ca atunci va avea loc o actiune prin care vor fi stranse toate gunoaiele din padure.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Toate pet-urile, sticlele si hartiile lasate in iarba, printre copaci ar trebui sa dispara.
Perimetrul viitorului Parc National va avea 600 de ha si va fi cuprins intre Aleea Privighetorilor, strada Padina, Gradina Zoologica, iar in nord se va intinde pana in apropierea cartierului rezidential.
In padurea Baneasa traiesc insa de ani de zile mai multe specii de animale salbatice, iar cel mai des intalniti sunt mistretii. Autoritatile trebuie sa gaseasaca solutii pentru a le proteja, la fel ca in strainatate.
Alex Ichim, purtatorul de cuv al Primariei Capitalei: "Este o zona traditionala in Bucuresti pentru promenada. In paralel, acolo au habitatul animale salbatice, aproape saptamanal sunt incidente in trafic. Sa se gaseasca o formula de colaborare institutionala pentru a administra aceasta zona.''
Solutiile gasite ar trebui sa tina cont insa de faptul ca oamenii au invadat teritoriul animalelor salbatice. Asa ca mistretii si caprioarele trebuie sa ramana in siguranta, in padure, iar oamenii sa se poata si ei plimba fara sa fie in pericol.
Ideea e agreata de Agentia Vanatorilor si Pescarilor care au in grija padurea Baneasa, care figureaza, altfel, in harti, ca fond de vanatoare.
Florin Buzatu, angajat AGVPS dn Romania: "Este o idee extrem de buna datorita faptului ca se vor delimita locurile unde oamenii vor avea acces, animalele vor avea mult mai multa liniste si va fi mai multa curatenie, iar pedepsele pentru cei care nu vor respecta vor fi mult mai mari."
Asa arata planul pe hartie. Vom vedea peste cateva luni daca edilii se vor tine de cuvant.