Pacientă umilită de un medic de la Spitalul Băicoi, care refuză o internare. ”Aici eu hotărăsc”

Dată publicare: 08-01-2018 08:47
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


S-au derulat scene revoltătoare la spitalul orăşenesc din Băicoi. O doctoriţă care era de gardă a fost filmată în timp ce refuza să interneze o pacientă adusă cu ambulanţa de la Ploieşti.

Motivele invocate au fost: „Mi se termină garda" sau „Nu vreau". Scandalos este că, în final, a rupt pur şi simplu fişa bolnavei. Abia după ce imaginile au devenit publice pe Internet, conducerea spitalului a întrerupt colaborarea cu doctoriţa în cauză.

Înregistrarea a fost distribuită pe Internet, iar cazul a intrat şi în atenţia colegiului medicilor.

„Eu ies din gardă mâine la ora 8.00. acă îmi mai vin 20 ca dumneavoastră... Doamnă, dar eu nu am nicio vină că s-a specificat în fişă chestia asta. Ce vină am eu? Aşa! Şi aţi venit şi eu vă trimit acasă! Scrieţi-mi dumneavoastră că refuzaţi să o internaţi. Eu nu vă scriu. De ce? Nu vreau eu. Aici eu hotărăsc dacă internez sau nu."

Pacienta aflată în mijlocul scandalului are 87 de ani. Femeia a ajuns prima dată la Spitalul din Băicoi acum trei zile, când s-a simţit rău, iar rudele au chemat salvarea.

Doctorii au constatat atunci că bolnavă are probleme la inimă, dar pentru că unitatea nu are secţie de cadiologie au trimis-o la Ploieşti. Acolo a fost investigată şi i s-a stabilit un tratament. Ulterior i s-a spus să se întoarcă la Băicoi şi să interneze. Doctoriţa de gardă a refuzat, însă, să o primească şi nu a dat nicio explicaţie.

„Ce aveţi astăzi, de Bobotează, să vreţi să o internaţi? Acum, brusc şi dintr-o dată.
Dar dumeavoastră ce aveţi cu mine?
Spitalul judeţean Ploieşti nu a vrut să o interneze. Înseamnă că nu e de internat. Nu a avut locuri. Aţi fost dumneavoastră pe secţie, aţi văzut păturile?"

Mihaela Vierul, nepoata bătrânei: „Mi-a aruncat foaia în faţă şi mi-a zis că pot să plec acasă. Am considerat că e normal ca doamna să îşi justifice refuzul şi să îmi pună ştampila şi parafa."
„Vă rog să-mi puneţi semnătura şi parafa dvs. Aş vrea să ştiu şi eu cu cine stau de vorbă. Doamna doctor?”
„Daţi-o dracu'. Sunteţi nesimţită. Aduceţi-o aici s-o internez!"

Medicul din imagini se numeşte Martha Coman are 31 de ani şi lucrează ca pneumoftiziolog în localitatea Drajna. De un an şi jumătate coloboreaza şi cu spitalul din Băicoi.

Marha Coman, medic: Ca om, regret cele întâmplate, facem greşeli, dar actul medical ca şi doctor l-am făcut.”

Înregistrarea a fost distribuită pe Internet, iar cazul a intrat şi în atenţia colegiului medicilor.

Andreea Irimescu, manager spitalul orășenesc Băicoi: Este fără cuvinte, este greu să mai poţi spune ceva după imaginile care au fost prezentate, ca şi om, ca şi manager, ca şi mama că ce vreţi dumneavoastră este greu să comentezi."
Reporter: „Ce v-a făcut să rupeţi fisa doamnă?”

Marha Coman, medic: „Mi-a fost frică, că a băgat acolo nişte bani înţelegeţi, din cauza asta asta e, nu iau șpagă de la pacienţi, mi pare rău."

Marius Constantin, primar Băcoi: „Am declanşat comisia de etică şi comisia de disciplină, iar recomandarea mea, în calitate de primar al oraşului, este să întrerupem acest contract de colaborare."

După izbucnirea scandalului, doctoriţa Marta Coman a cerut să nu mai facă gărzi în spitalul din Băicoi, ar solicitarea i-a fost aprobată. Pacienta căreia i-a refuzat internarea este acum acasă - unde urmează tratamentul prescris de medicii din Ploieşti.

CITEȘTE ȘI: Primarul din Băicoi: Contractul medicului filmat când refuză internarea unui pacient, sistat


VIDEO PROTVPLUS.RO