Vlad Voiculescu, despre transplanturile din România: ”Bodog este ca o floricică. Nu a văzut, nu a auzit”

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Duminica 07 Ianuarie 2018 15:26
Categorie: Social
Vlad Voiculescu

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu vorbeşte despre transplanturile din România şi cum au fost tărăgănate procedurile şi reglementările domeniului pentru că, ”dacă nu ai reguli, nimeni nu te poate acuza de nimic”.

În acest timp ”sute sau mii de români au murit pe lista de aşteptare” sau au trăit pentru că s-au împrumutat, arată Voiculescu, într-un mesaj pe Facebook.

”Care este cea mai simplă metodă pentru a te asigura că poţi fura liniştit? Îţi faci singur regulile! Sau... nici nu le faci”, spune Voiculescu. Aceasta adaugă că ministrul Florian Bodog ”este ca o floricică. nu a văzut, nu a auzit”.

Mesajul fostului ministru al Sănătăţii postat, duminică, pe Facebook, se intitulează ”Despre hoţie, crimă, fente şi floricele” şi vorbeşte despre câteva ”fente” care au fost aplicate de ”mai-marii transplantului din România, cu domnul Lucan în frunte”.

Potrivit lui Voiculescu, fenta numărul unu a fost reprezentată de înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Transplant care însă nu a primit atribuţii.

”La 5 ani de la înfiinţare (2009), se înfiinţează Registrul Naţional de Transplant şi se emite un Ordin de Ministru care stabileşte ca obligaţie legală a Consiliului Ştiinţific al ANT elaborarea regulamentului de alocare a grefoanelor de organe, ţesuturi şi celule. La 7 ani de la înfiinţare (2011), Corpul de Control constată că Registrul nu funcţiona, cât despre regulament de alocare... nici atât. Se stabilesc noi termene, responsabili, etc. Cine era membru în Comisia de Control? Domnul #Bodog. Cine era preşedintele Consiliului Ştiinţific al ANT? Domnul #Lucan”, susţine fostul ministru al Sănătăţii.

Acesta povesteşte că, în 2016, a început controlul în domeniul transplantului, chiar ”de la periferia care devenise centru: ICUTR Cluj, feuda domnului Lucan”.

”Ameninţările nu ţin. Telefoanele nu ajung unde trebuie. Domnul Lucan vine la Bucureşti şi, împreună cu membri Consiliului Ştiinţific şi veşnicii şefi ai transplantului, organizează cu sprijin de la partid şi de la câţiva jurnalişti de butonueră o campanie media întru defăimarea mea şi a şefului corpului de control de la MS”, mai spune Voiculescu.

Potrivit acestuia, în 2017, la ore după preluarea mandatului, Florian Bodog îl demite pe şeful Corpului de Control, cel care coordonase ancheta.

”Sute sau mii de români au murit pe lista de aşteptare, sperând, probabil, într-o minune. Sute sau mii de români au trăit doar pentru că s-au împrumutat, şi-au vândut casa, maşina, vaca. Domnul #Lucan face drumuri ceva mai dese la poliţie şi parchet, în continuare, însă, sunt sigur că se consideră nevinovat şi nedreptăţit”, mai spune Voiculescu.

Potrivit acestuia, regulament pentru alocarea oganelor încă nu există, iar drepturile pacienţilor sunt călcate în picioare.

”Domnul #Bodog este ca o floricică. Nu a văzut, nu a auzit. Nu a fost în comisia de control care a sesizat ilegalităţile de mai sus, nu a fost directorul direcţiei responsabile din MS pentru ani de zile, nici şef de cabinet de ministru, nici secretar de stat, nici secretar al Comisiei de Sănătate din Parlament, nici ministru de mai bine de 1 an. Concluzie: Care este cea mai simplă metodă pentru a te asigura că poţi fura liniştit? Simplu: îţi faci singur regulile! Sau... şi mai simplu, nici nu le faci. Dacă nu ai reguli, nimeni nu te mai poate acuza de nimic. Şi dacă, totuşi, ai reuşit să încalci chiar şi regulile acelea puţine pe care ţi le-au făcut alţii... trebuie să îţi faci tu, legea ta! Şi acesta este motivul pentru care domnul Bodog şi acoliţii dânsului, în frunte cu coechipierii domnului Lucan precum domnul #Zota şi alţii, lucrează la o lege a transplantului (deja în transparenţă) care elimină orice regulă şi lasă selecţia primitorului de organ strict la mâna şefilor de clinică... adică a membrilor eterni ai Consiliului Ştiinţific al ANT, cei de la care odată s-ar fi aşteptat în urmă cu vreo 10 ani... regulile!”, îşi încheie Vlad Voiculescu mesajul, adăugând: Vă sună cunoscut? Penalii să îşi facă singuri legi? Probabil le vor spune «reforme»”.

Vlad Voiculescu Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
vlad voiculescu Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Vlad Voiculescu: Medicul Lucan „avea informatori la minister”
Vlad Voiculescu: Medicul Lucan „avea informatori la minister”
Lucan, acuzat că a exersat pe pacienții ce aveau nevoie de transplant de pancreas
Lucan, acuzat că a exersat pe pacienții ce aveau nevoie de transplant de pancreas
VIDEO PROTVPLUS.RO
fetita jandarmerita
Fetița jandarmeriței ucise pe ”trecere” are nevoie urgentă de ajutor pentru tratament
Cât de mult poate costa să închiriezi un Moş Crăciun de lux. "E din păr natural"
Cum am ajuns să avem salată şi ridichi româneşti proaspete pe masa de Crăciun
Răsturnare de situaţie în cazul copilului de 9 ani care şi-a omorât bunica
Spectacol pentru copiii bolnavi, oferit de medicii şi asistentele de la Fundeni
150 de sibieni îmbrăcați în Moș Crăciun au alergat în centrul orașului
autostrada urbana
În sfârșit, prima autostradă urbană din România ar putea fi dată în folosință
Ce designeri vin pe 15 decembrie la târgul Crazy Christmas
Românul care a alergat 250 km la Polul Sud, la -60 de grade Celsius, pentru o cauză nobilă
Idei de cadouri pentru Crăciun. Cum să-i surprindeți pe cei dragi în acest an
Brazi de Crăciun neobișnuiți. Pomul creat de câțiva elevi din Galați: costă 500 de lei
Carnea lăudată de toți bucătarii. Poate costa chiar și 140 de lei kilogramul