Vlad Voiculescu, despre transplanturile din România: ”Bodog este ca o floricică. Nu a văzut, nu a auzit”

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Duminica 07 Ianuarie 2018 15:26
Categorie: Social
Vlad Voiculescu

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu vorbeşte despre transplanturile din România şi cum au fost tărăgănate procedurile şi reglementările domeniului pentru că, ”dacă nu ai reguli, nimeni nu te poate acuza de nimic”.

În acest timp ”sute sau mii de români au murit pe lista de aşteptare” sau au trăit pentru că s-au împrumutat, arată Voiculescu, într-un mesaj pe Facebook.

”Care este cea mai simplă metodă pentru a te asigura că poţi fura liniştit? Îţi faci singur regulile! Sau... nici nu le faci”, spune Voiculescu. Aceasta adaugă că ministrul Florian Bodog ”este ca o floricică. nu a văzut, nu a auzit”.

Mesajul fostului ministru al Sănătăţii postat, duminică, pe Facebook, se intitulează ”Despre hoţie, crimă, fente şi floricele” şi vorbeşte despre câteva ”fente” care au fost aplicate de ”mai-marii transplantului din România, cu domnul Lucan în frunte”.

Potrivit lui Voiculescu, fenta numărul unu a fost reprezentată de înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Transplant care însă nu a primit atribuţii.

”La 5 ani de la înfiinţare (2009), se înfiinţează Registrul Naţional de Transplant şi se emite un Ordin de Ministru care stabileşte ca obligaţie legală a Consiliului Ştiinţific al ANT elaborarea regulamentului de alocare a grefoanelor de organe, ţesuturi şi celule. La 7 ani de la înfiinţare (2011), Corpul de Control constată că Registrul nu funcţiona, cât despre regulament de alocare... nici atât. Se stabilesc noi termene, responsabili, etc. Cine era membru în Comisia de Control? Domnul #Bodog. Cine era preşedintele Consiliului Ştiinţific al ANT? Domnul #Lucan”, susţine fostul ministru al Sănătăţii.

Acesta povesteşte că, în 2016, a început controlul în domeniul transplantului, chiar ”de la periferia care devenise centru: ICUTR Cluj, feuda domnului Lucan”.

”Ameninţările nu ţin. Telefoanele nu ajung unde trebuie. Domnul Lucan vine la Bucureşti şi, împreună cu membri Consiliului Ştiinţific şi veşnicii şefi ai transplantului, organizează cu sprijin de la partid şi de la câţiva jurnalişti de butonueră o campanie media întru defăimarea mea şi a şefului corpului de control de la MS”, mai spune Voiculescu.

Potrivit acestuia, în 2017, la ore după preluarea mandatului, Florian Bodog îl demite pe şeful Corpului de Control, cel care coordonase ancheta.

”Sute sau mii de români au murit pe lista de aşteptare, sperând, probabil, într-o minune. Sute sau mii de români au trăit doar pentru că s-au împrumutat, şi-au vândut casa, maşina, vaca. Domnul #Lucan face drumuri ceva mai dese la poliţie şi parchet, în continuare, însă, sunt sigur că se consideră nevinovat şi nedreptăţit”, mai spune Voiculescu.

Potrivit acestuia, regulament pentru alocarea oganelor încă nu există, iar drepturile pacienţilor sunt călcate în picioare.

”Domnul #Bodog este ca o floricică. Nu a văzut, nu a auzit. Nu a fost în comisia de control care a sesizat ilegalităţile de mai sus, nu a fost directorul direcţiei responsabile din MS pentru ani de zile, nici şef de cabinet de ministru, nici secretar de stat, nici secretar al Comisiei de Sănătate din Parlament, nici ministru de mai bine de 1 an. Concluzie: Care este cea mai simplă metodă pentru a te asigura că poţi fura liniştit? Simplu: îţi faci singur regulile! Sau... şi mai simplu, nici nu le faci. Dacă nu ai reguli, nimeni nu te mai poate acuza de nimic. Şi dacă, totuşi, ai reuşit să încalci chiar şi regulile acelea puţine pe care ţi le-au făcut alţii... trebuie să îţi faci tu, legea ta! Şi acesta este motivul pentru care domnul Bodog şi acoliţii dânsului, în frunte cu coechipierii domnului Lucan precum domnul #Zota şi alţii, lucrează la o lege a transplantului (deja în transparenţă) care elimină orice regulă şi lasă selecţia primitorului de organ strict la mâna şefilor de clinică... adică a membrilor eterni ai Consiliului Ştiinţific al ANT, cei de la care odată s-ar fi aşteptat în urmă cu vreo 10 ani... regulile!”, îşi încheie Vlad Voiculescu mesajul, adăugând: Vă sună cunoscut? Penalii să îşi facă singuri legi? Probabil le vor spune «reforme»”.

Vlad Voiculescu Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
vlad voiculescu Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Vlad Voiculescu: Medicul Lucan „avea informatori la minister”
Vlad Voiculescu: Medicul Lucan „avea informatori la minister”
Lucan, acuzat că a exersat pe pacienții ce aveau nevoie de transplant de pancreas
Lucan, acuzat că a exersat pe pacienții ce aveau nevoie de transplant de pancreas
VIDEO PROTVPLUS.RO
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Răzvan Gheorghe
Răzvan Gheorghe s-a descurcat cu brio la primele probe deși a suferit unele accidentări. Cum a făcut față traseului din semifială?

04:51
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Rareș Paraschivu
Rareș Paraschivu, care și-a eliminat propriul frate în prima rundă, s-a înscris în lupta pentru un loc in finală fără prea mari emoții.

04:43
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Marius Crăciun
Go Monkey! Ce agilitate, Marius Craciun s-a întrecut pe el însuși și a reușit să apase buzzer-ul

03:06
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Ismail Kesu
Susținut de familie, Ismail Kesu a trecut fără probleme primele obstacole, însă nu a mai putut la ultima probă

05:13
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Gabriel Bozga
Un performer al calificărilor, vloggerul Gabriel Bozga a apăsat buzzer-ul și a reușit să-și asigure un loc în finala Ninja Warrior

03:50
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Cosmin Atomei
Băiatul atomic, Cosmin Atomei a fost parte de o galerie de excepție și-a reușit să treacă de probe, apăsând buzzer-ul. Ce performanță, bravo! >

03:05
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Cătălin Tătar
Prietenii au fost alături de el și de data asta, iar pentru Cătălin Tătar totul a mers ca pe roate când dintr-o dată >

01:23
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Bogdan Pascal
Bogdan Pascal a făcut spectacol la Ninja Warrior Romania. Ce performanță, bravo!

03:40
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Andrei Nașcu
Brokerul Andrei Nașcu a avut parte de un ghinion teribil la prima probă. Ce s-a întâmplat după?

00:42
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Andrei Ciobanu
Adrenalină maximă! Lovit la o probă, muzicianul Andrei Ciobanu a reușit să finalizeze traseul Ninja Warrior și a apăsat buzzerul

05:29
calorifer cu repartitor
Când va da RADET drumul la căldură. Duminică încep probele
Cadoul primit de băiețelul din Prahova, părăsit de mamă. Copilul își dorește să devină jandarm
O alee din Târgu Jiu, stricată și reparată în fiecare an. Care este explicația autorităților
Braconajul păsărilor, afacere în floare în Mureș. Specii protejate de lege, găsite în colivii
Femeie din Iași, internată la psihiatrie după ce și-a amenințat cu moartea soțul și copilul de 2 ani
Au angajat roboți să aibă grijă de vaci, pentru că nu găsesc personal. ”Nu trebuie să stai cu gura pe ei”
lapte corn
Elevii din mai multe județe au rămas fără corn și lapte. ”Stau flămânzi până seara”
”Mi-a zis `tu ești țigan, nu ai ce căuta la acest liceu`”. Studiu îngrijorător despre profesorii români
Concurs anticorupție ”Civic Avengers”. Premiul: o cafea cu președintele Klaus Iohannis
Arafat vrea ca populația să fie pregătită pentru un dezastru: Să știm cum să reacționăm
”Visuri la cheie”. O fetiță și bunica ei, cu o poveste tragică de viață, au primit o casă construită de la zero
Tartă cu ciocolată și zmeură, o rețetă sănătoasă propusă de Elena Lasconi