Pacatosii cu sutana: nici preotii nu sunt usa de biserica!
Desi romanii ii vad pe preoti drept cele mai oneste persoane, realitatea contrazice de multe ori aceasta perceptie.
Inselaciune, santaj, delapidare sau furt sunt doar cateva dintre infractiunile prevazute de Codul Penal si bifate de preotii din Romania. Acestia au o problema si cu legislatia rutiera, dovada numarul mare de slujitori ai Domnului prinsi beti la volan. In plus, preotii romani nu se dau in laturi nici de la violenta conjugala, contrabanda sau chiar profanare de morminte.
Cazul preotului din Urlati, acuzat de localnici ca are apucaturi homosexuale si ii pipaie, vine la doar cateva zile dupa ce preotul Daniel Corogeanu a fost condamnat la sapte ani de inchisoare pentru moartea maicutei Irina Cornici in timpul unui ritual de exorcizare. Aceste fapte neortodoxe nu sunt insa deloc izolate.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ion Vrajitoru, un preot cu nume predestinat din Suceava, inzestrat cu harul tamaduirii si al intelepciunii, pacaleste sute de credinciosi din toata tara. In schimbul indrumarii pe calea dreapta, el percepe diverse sume si se tocmeste mai ceva ca un negustor. Cu banii obtinuti, a ridicat patru biserici in numele Domnului si o vila in numele sau.
Un preot din Constanta n-a rezistat mirajului numit Spania, asa ca a lasat in urma o biserica neterminata si dus a fost. N-a uitat insa sa ia cu el 400 de milioane de lei vechi, bani care nu-i apartineau. Tot in Constanta, mai multi oameni sunt in pericol sa ramana fara case, pentru ca au garantat cu ele un imprumut de 200.000 de euro, luat de un preot care a fugit din tara.
O femeie din Drobeta Turnu Severin s-a trezit cu un colet in care se aflau ramasitele tatalui ei, decedat acum 16 ani. Expeditorul a fost un preot care probabil s-a gandit ca o scuteste de un drum.
In Dambovita, politistii care au oprit un autoturism ce mergea pe contrasens au avut surpriza sa gaseasca la volan un popa beat si violent, care le-a spart geamul masinii, iar apoi l-a chemat in ajutor pe presedintele Basescu.
Un preot afacerist din Neamt a vandut in Italia aproape 100 de icoane din biserica in care slujea. Desi a pus in loc unele pictate de el, enoriasii au sesizat ca e ceva necurat la mijloc si au anuntat politia. Un alt popa din Buzau se ocupa chiar cu traficul de obiecte de cult.
"Daca nu vii cu prosop de calitate si ulei de masline, copilul va fi bolnav, betiv si drogat" a revolutionat indrumarul de botez un preot din Bucuresti.
De cand preotii au descoperit boxele de mare putere si programele de calculator care redau zgomotul clopotelor, linistea enoriasilor din preajma bisericilor este compromisa. O dovedesc cazurile de aceste gen, semnalate de tot mai multi oameni.
Frica de lege a fost mai puternica decat frica de Dumnezeu pentru un preot din Timisoara, care a lovit cu masina un copil de opt ani pe trecerea de pietoni. El a fugit de la locul accidentului, motivand ca a vazut ca baiatul n-a murit.
Preotii le fac zile negre enoriasilor chiar si dupa moarte. Un preot din Pitesti a fost inmormantat intre blocuri, iar locatarii sunt nevoiti sa-si parcheze masinile cu grija, pentru ca o manevra gresita le poate aduce acuzatia de profanare de morminte.
Incidentele in care sunt implicati studenti la teologie, deloc putine, nu prezic un viitor stralucit pentru tagma preotilor din Romania. In plus, cazurile de infractiunile comise de falsi slujitori ai Domnului ridica, firesc o intrebare: Oare cine sunt adevaratii impostori?