Oamenii fara adapost din Iasi, culesi de pe strazi de politie. Gabriel traieste de 20 de ani pe drumuri

07-01-2017 07:55


 Politistii din Iasi au avut vineri seara o surpriza pentru zeci de persoane fara adapost. Oamenii legii au patrulat prin viscol si i-au condus pe acestia intr-un centru. 

 Misiunea lor nu a fost insa una usoara, pentru ca multi s-au obisnuit sa traiasca sub cerul liber.

Pe un ger de crapau pietrele, Gabriel a fost gasit in spatele unui bloc, infasurat in cateva haine. Chiar daca abia putea sa vorbeasca, le-a spus politistilor ca de 20 ani de cand a ramas fara familie sta pe strazi si nu vrea sa mearga la un adapost de noapte. Dupa ce s-a mai incalzit cu un ceai fierbinte, omul s-a lasat convins si a fost condus la centru.

Alti doi barbati au fost gasiti langa un bloc, dormind pe un pat improvizat. Pentru ca inghetau de frig, cei doi nu au stat prea mult pe ganduri.

In centrul de noapte, persoanele fara adapost pot face un dus cald si primesc un pat pentru a se odihni pana dimineata - cand cei mai multi se intorc din nou pe strazi.

Daniel Ungureanu, purtator de cuvant Politia Locala Iasi: "Din pacate sunt si persoane care refuza internarea, ii avem in atentie si in caz ca situatia lor se inrautateste chemam si ambulanta pentru a-i evalua medical."

Actiunea politistilor locali va continua si in noptile urmatoare mai ales ca temperaturile se anunta din ce in ce mai scazute.

VIDEO PROTVPLUS.RO