Prima de Paste - un vis frumos pentru bugetari. Cat de generosi sunt patronii cu angajatii lor

01-04-2013 19:00

Daca cei mai multi bugetari vor ofta anul acesta, cu gandul la o prima de Paste, iepurasul este mai generos in sistemul privat. Datele arata ca o companie din doua isi va premia angajatii, procentul fiind in crestere fata de anul trecut.

Vorbim in primul rand de firmele mari, care si-au anuntat intentiile. Restul vor decide probabil, cand se mai apropie sarbatorile.

Cu o luna inaintea Pastelui ortodox, semnele sunt cat se poate de bune. Sunt date care arata ca o treime din firmele private le vor acorda angajatilor prime in bani.

Sumele sunt cuprinse intre 200 si 700 de lei, in functie de performanta si vechime.

Celelalte, fie au renuntat, cel putin pentru moment, fie s-au gandit mai degraba la un cadou simbolic.

Chiar si asa, tot e mai bine fata de anii trecuti. Numarul companiilor care vor sa le ofere atentii angajatilor este mai mare cu 10% decat anul trecut.

Cat priveste micii intreprinzatori, multi nu si-au facut deocamdata planurile. Mai au timp, pentru ca Pastele pica pe 5 mai. La un service auto, de pilda, patronii ofera bonusuri in produse.

Lucrurile par insa batute in cuie la o agentie de turism. 2.500 de euro va cheltui managerul cu primele de sarbatori, pentru cei 50 de angajati.

Altii apeleaza la cosurile cu bunatati, cum vor proceda, de pilda, sefii unui restaurant din Capitala.

Si, acolo unde nu sunt nici bani pentru prime, nici cadouri, dar exista bunavointa, oamenii vor avea zile libere de sarbatori.

Un studiu realizat recent, la care au participat 160 de mari companii, arata ca 60% dintre ele vor oferi angajatilor prime de paste. Doua treimi le vor da bani, restul, mici atentii.

Tags: prime, paste,


VIDEO PROTVPLUS.RO