O şcoală din Ferentari a transformat 600 de mp din curte în grădină. Vor avea o sală de clasă în aer liber
Pentru oraşele noastre, sufocate de poluare, avem o soluţie care cere mai degrabă interes şi timp, decât cine ştie ce costuri.
Este vorba despre grădinile urbane amenajate în parcări de magazine, pe terasele firmelor, pe acoperişuri de bloc sau în curţile şcolilor.
Acestea îmbogăţesc peisajul, cu flori şi plante aromatice, până târziu în iarnă, ba mai mult, oamenii reuşesc să culeagă ridichi, spanac şi roşii, înainte de prima zăpadă.
O şcoală din Ferentari a transformat 600 de metri pătraţi din curte în grădină. Puștii ajutaţi de voluntari pricepuţi sădesc, la câţiva metri de o şosea zgomotoasă, o perdea fonică verde.
În primăvară se vor plimba printre zambile îngrijite de ei, iar până ajung la gimnaziu vor rodi şi pomii fructiferi. În proiectul pilot este inclusă şi o sală de clasă în aer liber.
Potrivit unui studiu de anul trecut, 7 din 10 orăşeni au avut tentative legate de grădinăritul urban. 25 la sută şi-au încercat norocul cu căpşuni, 20 la sută cu lămâi şi urmează în top rozmarinul, cimbrul şi roşiile.
Mai multe familii din Bucureştii Noi au primit în folosinţă câte o parcelă, în spatele unui magazin.
Dar educaţia pentru mediu începe să-şi facă loc şi pe acoperişurile firmelor mari, unde se cultivă hidroponic, adică în apă. Contrar aşteptărilor, grădinile urbane rezistă şi în parcări. Trecătorii rup doar câte o crenguţă de plante aromatice, nu încearcă să ia acasă toată plantă.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!