O noua sansa la viata! Trei copii scapati din saracia in care traiau

Dată publicare: 26-11-2008 00:00
Dată actualizare: 18-07-2012 17:28


Trei copii din judetul Bacau, care s-au chinuit in fiecare zi din viata lor ca sa puna mana pe ceva de mancare, au fost luati miercuri din familie.


Parintii lor au fost avertizati de mai multe ori ca risca sa-i piarda, dar miercuri cand i-au vazut pe asistentii sociali in pragul usii, oamenii s-au dat de ceasul mortii sa nu le ia copii. Tatal a amenintat chiar ca se omoara fara ei. 

Asistentii sociali spun ca cei doi baieti, in varsta de 8 si 12 ani, si sora lor mai mica de numai 5 ani traiau in conditii greu de imaginat. Parintii muncesc cu ziua in sat, iar banii castigati ii dau pe bautura. 

Inspectorii de la Directia pentru Protectia Copilului ii avertizasera de mai multa vreme pe parinti ca risca sa isi piarda copiii.

Cazul intrase in atentia lor dupa ce baiatul mai mare s-a ales cu dosar penal, pentru a dat o spargere la scoala ca sa fure mancarea elevilor. Impins de foame, si fratele lui mai mic a ajuns la spital in stare grava, dupa ce a cazut din remorca unui camion cu varza. 

De fiecare data, parintii au promis ca vor avea mai multa grija de copii.

Tot satul stia de chinurile pe care le indurau cei trei copii, slabiti de foame mai tot timpul, crescuti printre gunoaie si fara nici o sansa la o viata normala.

Parintii copiilor sunt cercetati acum pentru neglijenta si risca sa fie decazuti din drepturi.


VIDEO PROTVPLUS.RO