Vaccinarea impotriva cancerului de col uterin, un esec inca din fasa?

Dată publicare: 26-11-2008 00:00
Dată actualizare: 12-09-2012 16:37


Dupa discutii aprinse, dar si reticienta din partea unora dintre parinti, miercuri au fost vaccinate impotriva cancerului de col uterin primele eleve de clasa a patra. Cine optat pentru administrarea serului si-a insotit copilul in cabinetele scolare.


Pana acum n-au existat reactii adverse, insa in unele cazuri imunizarea a fost amanata pentru ca medicul a semnalat stari gripale. Din 6.600 de eleve de clasa a patra, in Bucuresti au primit miercuri prima doza anti-HPV numai cateva zeci.

In unele cazuri, inocularea a fost totusi amanata. Medicul a semnalat ca unele fetite aveau fie o alergie, fie o stare gripala.

In tara putem spune ca inocularea nici macar nu a demarat. Este deja o disproportie socanta, intre tabelele pline cu semnaturi pentru "NU" din cabinetele scolare si reactia tot mai puternica de sustinere a lumii medicale.

Abia acum dupa un start esuat, medicii de familie intervin si ii indeamna pe parinti sa nu mai asculte decat voci competente. Sa isi protejeze fiicele prin imunizare gratuita.

Mai mult, in privinta presupuselor decese induse in Statele Unite de vaccin, presedintele comisiei de virusologie vine cu datele oficiale, certificate international, care demonteaza orice suspiciune asupra medicamentului.

Profesorul Streinu Cercel a anuntat ca nu e prea tarziu pentru parinte sa se razgandeasca. Va fi reluata vaccinarea pentru a putea acoperi si aceste cazuri.

Intre timp, sustinatorii campaniei incearca sa demonteze zvonul potrivit caruia vaccinul ar fi provocat, peste hotare, moartea unor paciente.

Medicii spun ca in spatele zecilor de mii de refuzuri sta lipsa crasa de informare a parintilor si nu un adevarat pericol. Ministerul Sanatatii a anuntat ca va extinde campania de informare, pentru ca parintii sa citeasca datele oficiale despre medicament si efectele lui.

Tu esti pro sau contra vaccinarii impotriva cancerului de col uterin? Comenteaza aici!


VIDEO PROTVPLUS.RO