O fermă inedită, deschisă lângă Sanctuarul de urşi de la Zarneşti. Ce se întâmpla cu animalele chinuite
Mai multe animale domestice care au avut parte de o viaţă chinuită, au fost salvate din mâinile stăpânilor nemiloşi şi aduse aici unde au fost tratate, hrănite şi adăpostite.
Vor forma împreună o mică fermă destinată copiilor care n-au avut avut ocazia să vadă cum se mulge laptele, cum arată un cuibar de ouă sau care-i diferenţa dintre un cal şi un măgar.
Fiecare animal din ferma de la Zarneşti are o poveste impresionantă.
Vindecate de răni sau boli, bine hrănite şi îngrijite, animalele au acum o viaţă fericită. Trăiesc ca intr-o gospodărie înstărită de la ţară, iar copiii veniţi aici în vizită vor avea ocazia să se joace cu ele şi chiar să le hrănească.
La deschiderea fermei educaţionale de la Zarneşti a participat şi actorul britanic Peter Egan care a acceptat să fie ambasadorul acestor animale.
După o lungă cartiera în teatru şi film, artistul s-a dedicat activităţilor de protecţie a animalelor şi militează activ împotriva cruzimii faţă de necuvântătoare.
Ferma de animale domestice se afla în incinta Sanctuarului Libearty de la Zarneşti. Înfiinţată în 2005, rezervaţia adăposteşte acum 103 urşi care au fost cândva ţinuţi în captivitate, în grădini zoologice improvizate sau în cuşti mizere.
Tot aici au ajuns şi multe dintre sălbăticiunile al căror comportament s-a schimbat în timp şi care obişnuiau să caute de mâncare la containere sau la marginea şoselei.