O doctoriță a ajuns la izolare după ce a fost scuipată de o pacientă cu Covid-19 ”în sevraj”

Dată publicare: 08-04-2020 12:16
Dată actualizare: 08-04-2020 14:32


ambulanta

O doctoriță din Deva care a ajuns la izolare după ce a fost scuipată de către ”o pacientă în sevraj” i-a transmis ministrului Sănătății Nelu Tătaru o scrisoare deschisă în care prezintă ”îngrijorările colegilor săi” de la Spitalul Județean Deva.

Doctorița se numește Bianca Glodean și a postat pe Facebook un mesaj în care spune că se află în izolare după ce a fost scuipată de către o pacientă bolnavă de Covid-19, care a devenit violentă în cursul serviciului său de gardă la cardiologie.

Ea îi cere ministrului să fie de acord cu ”funcționarea în program normal de gărzi sau ture a 8/6 ore”. De asemenea, doctorița, care este și vicepreședinte al sindicatului medicilor din spitalul Județean Deva, afirmă că s-a făcut o greșeală și că SJU Deva nu ar trebui să se afle pe lista spitalelor cu focare de Covid-19.

Mesajul complet al doctoriței Bianca Glodean:

”Domnule ministru,

Din păcate izolarea impusă din cauză că am fost scuipată de către o pacientă în sevraj, covid+, care a devenit violentă în cursul serviciului meu de gardă la cardiologie, mă împiedică să fiu în spital în cursul vizitei dvs. Fiind însă vicepreședinte al sindicatului medicilor din spitalul nostru, doresc să dau glas îngrijorării corpului medical în ceea ce privește programul de lucru care va fi adoptat de acum înainte în instituție și să pledez pentru funcționarea în program normal de gărzi sau ture a 8/6 ore.

ÎN NUMELE COMUNITĂȚII JUDEȚULUI HUNEDOARA, DORESC ÎNSĂ SĂ VA ROG SĂ REPUNEȚI SJU DEVA PE LISTA SPITALELOR NONCOVID. Știm cu toții că s-a făcut o greșeală regretabilă. Nu mai contează de către cine și de ce. DUMNEAVOASTRĂ VĂ STĂ ÎNSĂ ÎN PUTERE SĂ O REPARAȚI. Nu e în regulă să stea în SJU Deva internați o grămadă de pacienți asimptomatici cu o analiză biologică pozitivă, în timp ce alți cetățeni să-și piardă viața în iureșul haosului creat în sistemul sanitar hunedorean. Și vorbesc de cazuri reale de care am cunoștință. Niciun alt spital din județ nu are capacitatea de a prelua și trata aceste cazuri grave noncovid ( toată patologia critică a județului).

FACEȚI ÎN AȘA FEL ÎNCÂT SĂ NE RECĂPĂTĂM CU TOȚII ÎNCREDEREA CĂ UN OM INTELIGENT ȘI DETERMINAT, IMPLICAT, AFLAT ÎNTR-O DEMNITATE PUBLICĂ ATÂT DE IMPORTANTĂ, POATE FACE DIFERENȚA PT ZECI SAU CHIAR SUTE DE MII DE VIEȚI.

Din partea atât a comunității cât și a corpului medical, se cuvine să vă mai atrag atenția că este momentul să nu mai numiți la conducerea spitalului județean oameni dezinteresați de conceptele de sănătate publică și management sanitar, slabi profesional din toate punctele de vedere, deoarece cu concursul acestora a devenit Deva un spital fără circuite epidemiologice, fără aparatură necesară serviciilor medicale de calitate înaltă, cu datorii semnificative financiare și fără echipamente și medicație livrate la timp la începutul acestei pandemii.

DOMNULE MINISTRU, AVEȚI CURAJUL SĂ FIȚI PRIMUL DINTRE DOCTORI ȘI DINTRE MINIȘTRI CARE FACE DIFERENȚA LA NIVELUL SĂNĂTĂȚIi PUBLICE! CORPUL MEDICAL DIN TOATĂ ȚARĂ VĂ VA URMA !”  

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a ajuns miercuri în judeţul Hunedoara, informează Ministerul Sănătății.

Potrivit sursei citate, ministrul vizitează Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva şi va sta de vorbă cu personalul medical.

Totodată, Nelu Tătaru se va întâlni şi cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică judeţene şi cu autorităţile locale administrative.

 

Sursa: C.M.


VIDEO PROTVPLUS.RO