Numele prietenoase, secretul pensiunilor din Maramures. Cum au reusit proprietarii sa transforme oaspetii in clienti fideli
La Taticu, La Bunicu ori la Mama Luta. Astfel de pensiuni sau restaurante, cu nume prietenoase, atrag anual mii de turisti, mai ales in aceasta perioada.
Tocmai numele sunt cele care ii "cheama" pe clienti sa le treaca pragul, macar din curiozitate. Iar odata ce pasesc inauntru, oamenii sunt intampinati de o adevarata familie. Si sunt cuceriti de atmosfera primitoare, produsele traditionale delicioase si de horinca.
La aceasta pensiune din Sacalaseni, judetul Maramures, clientii se simt ca acasa. Gazdele ospitaliere au grija sa ii faca pe turisti sa nu uite prea curand locul. Si, cu ce sa-i imbie mai bine daca nu cu bucate traditionale din zona?
"Ciolan afumat in aluat de paine, fasole, carnati, sarmalute, ciorba de burta, ciorba de fasole cu ciolan", isi prezinta meniul Ina Chiorean, proprietara pensiunii.
Impresionati de savoarea bunatatilor pregatite la acest restaurant din Baia Mare sunt nu numai turistii din tara, ci si cativa francezi si englezi aflati in vizita pe meleagurile noastre. In plus, s-au declarat indragostiti si de horinca.
"Avem clienti fideli care vin zilnic, dar au venit si grupuri din Italia, Spania", a spus Octavian Cioltea, proprietarul localului.
Din file de poveste pare desprinsa si aceasta pensiune de la poalele Apusenilor, judetul Alba. Peretii sunt decorati cu fotografii stravechi. Si nu e de mirare ca toti cei care ii trec pragul vin musafiri si pleaca "de-ai casei".
"Pensiunea pentru mine inseamna acasa si acasa intotdeauna te astepta mama. Intotdeuana suntem foarte apropiati de ei", a spus Valeria Ivascu, proprietar pensiune.
Strategia de marketing de a-si boteza afacerile cu nume care te duc cu gandul la familie si copilarie le-a facut proprietarilor drumul mai lin spre succes.