Povestea familiei Capusan, care si-a transformat casa intr-un adevarat muzeu al Craciunului. "Oamenii sunt impresionati"

Ultima actualizare: 24-12-2014 06:43

Casa colindelor si a traditiilor - asa ar putea fi numita locuinta unei familii de la marginea Clujului.

Indragostiti de obiceiurile romanesti, oamenii traiesc inconjurati de obiecte adunate din toate colturile tarii - straie populare, fusuri, strachini si farfurii din lut, pictate manual.

Iar in fiecare an, primesc oaspeti de toate varstele. Care, in aceasta perioada, repeta de zor in costume traditionale colinde vechi.

In casa familiei Capusan abia ai loc sa te strecori printre obiectele stranse de-a lungul anilor, din toata tara. Sotii sunt mandri ca locuinta lor seamana cu un muzeu - unde intrarea este libera, poti atinge si folosi exponatele si ai voie sa porti costumele populare.

Incantati de cum arata casa familiei Capusan, dar si de atmosfera, mai ales in preajma sarbatorilor de iarna, localnicii vin cu drag in vizita. Iar zilele acestea, se aduna si repeta colinde vechi.

"Avem trei colinzi, sunt putin mai vechi, am adus una din judetul Salaj, alta din judetul Cluj. Odata ce am intrat in casa unor oameni au ramas impresionati ca nu au mai auzit de atata vreme colinzi vechi", a spus Gheorghe Capusan.

La doar 9 ani, Dan spune ca e colindator cu experienta. Anul acesta, a primit si un costum traditional.

Colinda nu ramane niciodata nerasplatita, asa ca oaspetii primesc nuci, mere si placinte proaspat scoase din cuptor.

Musafirilor care isi doresc sa ramana peste noapte, sotii Capusan le ofera si cazare in casa lor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO