Negocieri soldate cu promisiuni la Ministerul Sanatatii. Angajatii din sistem vor protesta la Guvern
Noi discutii si noi promisiuni, cu asta au plecat de la Ministerul Sanatatii reprezentantii doctorilor si ai celorlalti angajati din sanatate.
Acestia au fost asigurati ca vor fi revizuite grilele de salarizare dar ca nu pot primi foarte multi bani in plus.
In cazul rezidentilor, acestia isi pot completa veniturile cu burse din educatie. Promisiunile facute miercuri NU anuleaza insa protestele din sanatate.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
In vreme ce in toate spitalele personalul medical e intr-o continua alergatura pentru tratarea bolnavilor, la Ministerul Sanatatii oficialii din sanatate, Ministerul Muncii dar si reprezentantii personalului medical s-au asezat la masa discutiilor pe tema salariilor, pentru a doua oara intr-o saptamana.
De principiu se va face o evaluare cu o revizuire a grilelor de salarizare
Singurul lucru concret ii vizeaza pe rezidenti care isi vor putea completa veniturile cu burse ce vor fi ulterior stabilite.
"Sa nu mai fie salariul unui doctor ca al secretarului de la primari", a spus Vasile Astarastoaie, presedintele Colegiului Medicilor.
Acum, salariul net al unui medic rezident variaza intre 947 si 1310 lei.
De exemplu, un angajat la registratura, un zidar, dar si o asistenta cu vechime il depasesc la salariul net pe rezidentul de anul intai.
Iar in multe spitale salariile unor economisti, consilieri juridici, auditori depasesc pe cele ale rezidentilor de ani terminali, care stau si 36 de ore in spital si pe mainile carora sunt vietile bolnavilr.
Pentru dublarea salariilor celor 14 mii de medici rezidenti este nevoie de aproape 50 de milioane de euro pe an.
De altfel, nemultumirile din sanatate s-ar rezolva cu 2,2 miliarde de euro in plus pe an, ceea ce inseamna 6% din PIB.
Pana atunci, pe 2 noiembrie, angajatii din sanatate vor protesta la Guvern.