Motorina ingheata la -15 grade. Reguli esentiale pentru soferi, pe timpul iernii. VIDEO
Nici masinile nu rezista pe un asemenea ger. Inima lor, adica motorul, nu porneste daca bateria a cedat la minus 20 sau chiar minus 32 de grade
Service-urile sunt pline de soferi ghinionisti, care-au venit cu masina pe paltforma pentru ca n-au mai putut s-o miste din loc. Altii s-au trezit cu motorina inghetata in rezervor. Dar e vina lor, spun mecanicii, pentru ca n-au invatat nimic din lectia iernilor trecute.
De departe cele mai mari batai de cap ni le dau bateriile. Iarna acumulatorul este solicitat de aproape trei ori mai mult decat in timpul anului. Mai ales la masinile diesel care la pornire consuma mult mai mult curent.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Nimic, nu o pot porni. Aveam baterie noua, dar nu stiu de ce nici nu o misca, spune un sofer.
Pe langa bateria care trebuie sa fie in termenul de valabilitate, fiti atenti si la combustibil. Mecanicii spun ca motorina neaditivata poate crea mari probleme: de la zero grade incepe sa se ingroase, iar la -15, ingheata.
Alti soferi au ajuns miercuri la service dupa ce i-au lasat bujiile. Nu le-au schimbat la timp asa ca acum platesc dublu, daca e sa luam in calcul si transportul cu platforma.
Ca sa nu ajungeti clientul service-urilor e bine sa va luati niste masuri minime de precautie. Porniti masina, chiar daca nu o folositi. Cumparat lichid de parbriz care sa reziste la temperaturi scazute. Si nu spalati masina sub nicio forma: daca apa intra in instalatii, ingheata totul.
Daca insa ati comis deja imprudenta si v-ati trezit ca nu mai puteti intra in masina pentru ca pur si simplu nu mai intra cheia, e bine sa stitit ca exista spray-uri anti inghet speciale pentru butucul masinii.
In plus, nu ar fi rau sa ungeti chederele cu o pelicula fina de silicon sau ulei. Daca aveti gheata multa pe parbriz si pe stergatoare sau oglinzi, nu o spargeti. Exista solutii speciale care o indeparteaza. Si, cel mai bine, evitati drumurile daca nu aveti urgente.