Ministrul Liviu Pop a fost intampinat cu huiduieli la combinatul Oltchim Ramnicu Valcea

Ultima actualizare: 26-10-2012 21:38

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a ajuns, joi, la Oltchim Ramnicu Valcea, unde a fost intampinat cu huiduieli de aproximativ 500 de salariati, care au strigat: "Hotii, hotii!"

Liviu Pop a ajuns la Oltchim in jurul orei 13.00, fiind primit cu huiduieli de cei aproximativ 500 de protestatari, care au strigat "Hotii, hotii!". Protestatarii l-au acuzat pe ministrul Liviu Pop ca Guvernul nu si-a tinut promisiunile in ceea ce priveste plata salariilor restante si au cerut ca premierul Victor Ponta sa vina sa discute cu ei.

Liviu Pop a reusit cu greu sa li se adreseze protestatarilor, din cauza huiduielilor. "O sa avem o intalnire. Am spus ca in sapte zile vom gasi solutii, s-a achitat avansul pe iulie si urmeaza sa achitam integral salariile pentru iulie si august. S-au respectat toate promisiunile, urmeaza sa gasim solutii in continuare", a declarat Liviu Pop.

Ministrul urmeaza sa intre la discutii cu noul manager al Oltchim, Radu Olaru.

Intr-un comunicat transmis, joi, de Ministerul Muncii, se precizeaza ca Liviu Pop a mers la Oltchim pentru a le explica angajatilor cum au evoluat lucrurile de la ultima intalnire, din 5 septembrie si pana in prezent. Conform sursei citate, luni a avut loc o intalnire cu principalele trei banci comerciale si cu unul din partenerii comerciali cei mai mari ai Oltchim, o firma puternica din Austria, iar marti vicepremierul si ministrul Economiei a avut consultari cu toate marile banci prezente in Romania, pe tema problemelor din economie si punctual pe subiectul Oltchim.

Ministerul Muncii mai precizeaza ca in 18 septembrie va fi anuntat castigatorul licitatiei, pana in prezent fiind 12 cumparatori pentru caietele de sarcini, inclusiv cei patru din prima etapa. In urma cu doua saptamani, Guvernul a schimbat strategia de privatizare a Oltchim, prin vanzarea in procedura colectiva a pachetului de actiuni detinut de stat, respectiv 54,6% din capitalul social, si a creantelor Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si Electrica SA, reprezentand 1,8 miliarde lei sau 56% din datoriile companiei.

Ministerul Economiei va negocia cu OMV Petrom, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, o optiune de cumparare de active ale rafinariei Arpechim, exercitabila de catre investitorul desemnat pentru privatizarea Oltchim.

Data licitatiei pentru privatizarea combinatului a fost stabilita pentru 18 septembrie. Statul detine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile combinatului chimic.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO