Suntem la ani distanta de civilizatia in TRAFIC. Statistica NEAGRA a accidentelor in 2012

Ultima actualizare: 28-10-2012 08:57

Pe langa faptul ca nu respecta regulile de circulatie, soferul roman este certat si cu bunul simt.

Potrivit unui studiu al politistilor de la Brigada Rutiera, de la pietoni pana la conducatori auto, biciclisti sau motocliclisti, toti sunt la ani distanta de civilizatia in trafic.

Iar asta se vede, din pacate, in numarul de accidente si, implicit, de victime, adica oameni dragi, care pleaca mult prea devreme dintre noi.

Cea mai mare problema in trafic este indisciplina. Soferii se grabesc sa isi ocupe cat mai repede locul pe o sosea care se ingusteaza, din cauza lucrarilor. Si de parca n-ar fi fost de ajuns, altii mai vireaza si la stanga, chiar daca nu au voie, blocand astfel circulatia.

O dubita care ne taie calea. Forteaza intrarea pe drumul cu prioritate, desi ceilalti soferi nu ii fac loc sa se incadreze pe banda. Ajungem astfel la un pas de accident.

Sau alt sofer. Se incadreaza pe banda din dreapta si semnalizeaza. Desi are voie sa treaca, el sta pe loc, ingreunand astfel circulatia. De ce? Pentru ca vorbeste la telefonul mobil.

Alt sofer, aceeasi situatie. De aceasta data, un taximetrist ii atrage atentia ca-i incurca pe ceilalti.

Politistii spun ca la noi in trafic oamenii nu sunt parteneri, ci concurenti. Fiecare incearca sa treaca primul si astfel se ajunge la accidente, ambuteiaje si cateodata batai in trafic.

Sa nu-i uitam insa pe pietonii certati si ei cu regulile de circulatie. Traverseaza neregulamentar sau merg pe carosabil.

Insa nici cu alte categorii de participanti la trafic nu ne este rusine: un scuterist a confundat soseaua cu trotuarul, iar un tanar traverseaza pe trecerea de pietoni, cu bicicleta.

1.285 de oameni au murit anul acesta in cele peste 6.000 de accidente care au avut loc in toata tara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO