Ministrul educatiei a organizat o conferinta de presa ..ca la Oscar
UPDATE: Conferinta de presa a ministrului Educatiei a fost o adevarata surpriza. Daniel Funeriu a stat in fata microfoanelor doar cateva minute, ca sa multumeasca profesorilor care au ales, astazi, sa fie alaturi de elevi.
"Pe aceasta cale doresc sa multumesc in mod particular profesorilor care au ales sa fie, astazi, alaturi de elevi.
De asemenea doresc sa multumesc personalului din inspectoratele judetene, inspectorilor scolari judeteni care au organizat foarte bine acest bacalaureat, cu toate ca, in acest an, conditiile, asa cum stim, nu au fost dintre cele mai bune. Vreau sa mai spun ca inteleg foarte bine nemultumirile profesorilor, inteleg foarte bine faptul ca trecem printr-o situatie foarte dificila cu totii si inca o data le multumesc celor care au ales astazi sa fie alaturi de elevi. Va multumesc."
Aceasta a fost conferinta de presa a ministrului Dan Funeriu de luni de la ora 14.00, de fapt ... mai mult un discurs de multumire, asa cum se procedeaza la decernarea premiilor Oscar, cand toata lumea multumeste cuiva pentru performanta obtinuta.
De altfel, ministrul considera probabil o adevarata performanta faptul ca subiectele din prima zi a probei de competente lingvistice de la BAC au fost receptionate corect in 99,2% din centre si ca s-a gasit o solutie de rezerva in 0,8% din cazuri.
Singurele dificultati au aparut din cauza conexiunii la internet sau a unor probleme medicale. Potrivit raportarilor transmise la minister, la ora 10.00, in toate judetele "lucrurile se desfasurau normal", fiind inregistrate doar doua cazuri mai speciale.
Unul in judetul Dolj, unde cativa profesori au facut "o mini demonstratie" in fata unui centru, iar altul in Constanta unde o eleva a nascut in ziua probei examenului de bacalaureat, a precizat ministrul Funeriu.
Alte situatii speciale au fost cauzate de faptul ca unii coordonatori ai sistemului informatic s-au imbolnavit, astfel ca ei au fost inlocuiti, ceea ce a dus la mici intarzieri.
Examenul de luni a inceput la ora 12.00, cu testul de intelegere a unui text audiat, cu durata de 20 de minute, si va continua la ora 14.00 cu proba scrisa.
Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala este ultima din cadrul probelor orale ale examenului de bacalaureat si se desfasoara in intervalul 31 mai - 4 iunie.
Aceasta evaluarea presupune trei tipuri de teste, dupa cum urmeaza: test scris, cu durata de 90 minute, test oral, cu durata de 10-15 minute, si test de intelegere a unui text audiat, cu durata de 20 de minute.