Romanii cu handicap inchipuit scapa basma curata. Cum ramane statul cu o paguba de 8 MILIOANE euro
Hotul neprins e negustor cinstit. Altfel nu se explica de ce mii
de persoane, din toata tara, nu mai trebuie sa dea banii inapoi, dupa ce ani de zile au incasat indemnizatii, in baza unor certificate false de handicap.
Vorbim despre o paguba de peste 8 milioane de euro, pe care statul si-o asuma, cu seninatate, printr-o modificare a legii.
Conducerea Ministerului muncii motiveaza aceasta decizie prin faptul ca nu se poate face diferenta dintre un bolnav inchipuit si unul care s-a vindecat, intre timp.
Alegeri 2024
20:17
Ludovic Orban se retrage din cursa prezidențială și își anunță susținerea pentru Elena Lasconi. Reacția candidatei USR
19:41
Nicuşor Dan: Ar fi bine să rămână un singur candidat al partidelor de dreapta la prezidenţiale
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
La inceputul anului trecut, presa vuia despre cea mai mare frauda cu certificate pentru persoane cu dizabilitati, in care erau implicati mai multi functionari publici, doctori si oameni de afaceri din Sibiu.
In urma scandalului, Ministerul Muncii a declansat o ancheta in judet. Iar rezultatul a fost socant: 90% dintre certificatele din Sibiu s-au dovedit a fi false, iar cei implicati au adus un prejudiciu de 8,2 milioane de euro statului.
O doamna, medic de familie, care sustine ca are o malformatie cardiaca, se numara printre cei anchetati. Si astazi femeia isi pastreaza punctul de vedere.
Toate aceste cazuri raman de domeniul trecutului. Guvernul a modificat prin Ordonanta de Urgenta legea privind protectia si promovarea persoanelor cu handicap si a stabilit ca specialistii din comisia de evaluare nu pot decide cine a avut probleme de sanatate in trecut si s-a vindecat si cine nu a suferit niciodata de vreo boala.
Asa ca nimeni nu mai da banii inapoi. Cu alte cuvinte, organele abilitate ar putea declansa anchete in instanta daca vor primi sesizari sau plangeri in acest sens.
Putine s-au inregistrat insa pana acum. Reprezentantii Ministerului Muncii spun ca vor incepe o noua evaluare la sfarsitul acestei luni.